Loading icon
Bergen óvárosa
Bergen óvárosa

Norvégia Bergen városa a világ leghíresebb kisvárosa, ahol remekül pihenhet. Itt hihetetlen módon békésen megfér egymás mellett a modern élet viharos ritmusa és a gazdag történelemmel rendelkező óváros édes varázsa.

Nyaralás Franciaországban: fedezze fel egy varázslatos föld titkait!
Nyaralás Franciaországban: fedezze fel egy varázslatos föld titkait!

Franciaország! Mi lehet varázslatosabb és szebb, mint a puszta gondolat, hogy hamarosan minden értelemben élvezheti ennek az elegáns országnak a szépségét és pompáját.

Mit kell látni Svédországban
Mit kell látni Svédországban

Svédországi utazást tervez, de csak az IKEA és az ABBA jut eszébe? Ha igen, akkor nyugodtan olvass tovább. Az alábbiakban megismerheti Svédország érdekes helyeit és látnivalóit. Némelyikük meglehetősen kamarás, és nem túl reklámozott a nagyközönség számára, de ennek ellenére érdemes hozzájuk igazítani a skandináv útvonalat.

Buddha templom Balin
Buddha templom Balin

A turisták Balin nagyon óvakodnak a templomoktól. A szent hely szinte az utolsó látnivaló, amit meglátogatnak. Mert az európaiak számára ez egy titokzatos, sőt ijesztő hely. Egyetértek, nem túl kellemes látni undorító emlősök vagy denevérek szobrait a templom bejáratánál. Az európaiak számára a templomok működésének és díszítésének fogalma érthetetlen. Ezért szinte minden második utazó benyomások alatt hagyja el a templomot. Hogy érdekesek-e az ilyen templomok látogatása, vagy még mindig veszélyesek, erről később.

Atlanti-óceáni út
Atlanti-óceáni út

Norvégia nyugati részén található az Atlanti-óceáni út (Atlanterhavsveien) a 64-es autópálya 8274 méter hosszú szakasza, amely a szigetcsoport szigetein halad át, és összeköti Bud és Kristiansund településeket.

12 tennivaló éjszaka Pittsburghben
12 tennivaló éjszaka Pittsburghben

A Church Brew Works 1996-ban nyílt meg Lawrenceville történelmi negyedében. Ez az első és egyetlen pub az Egyesült Államokban, amely közvetlenül a történelmi templomban található. A Keresztelő Szent János-templom 1902-ben épült, de 1915-ben tűzben megsérült. A templom épületét a részletekre nagy odafigyeléssel alakították át mikrosörfőzdévé és étteremmé. Az eredeti padokat kivágták és kézzel készítették el, hogy elférjenek az étkezőasztalok, míg a padok tölgyfából a bár épült. Eredeti fenyő padlók, eredeti lámpások és téglák találhatók, amelyek túlélték a gyóntatószék lebontását. Acél- és réztartályok csillognak az oltáron.

Athén - egy különleges görög város történelmi örökséggel
Athén - egy különleges görög város történelmi örökséggel

A görög főváros lenyűgöző történelmi és kulturális örökségével, és a világon egyetlen város sem képes ilyen élénk benyomást kelteni. Athén egy különleges város gazdag múlttal és lenyűgöző bizonyítékokkal egy ősi civilizációról, amely a világdemokrácia kialakulásához vezetett. Ez a hely a jólét kezdete és egy ősi kultúra születése –    Akropolisz, amely a világ legnépszerűbb helye a legtöbb turistával.

Sri Lanka: szállodák, strandok
Sri Lanka: szállodák, strandok

A dél-ázsiai szigetország, amelyet 1972-ig "Ceylonnak" hívtak, világszerte híressé vált a helyi lakosok által dédelgetett smaragdültetvényeken termesztett elit teájáról. A szubequatoriális monszun klíma optimális feltételeket biztosít a tengerparti nyaraláshoz az év bármely szakában. Srí Lankán a szállodák vendégszeretőek és hangulatosak – a helyieknek sikerült a trópusi paradicsom hangulatát megteremteniük, és őszinte vendégszeretettel veszik körül vendégeiket. A szigetre érkezéskor virágzó gyümölcsfák és az ápolt kertek szokatlan illata fogadja Önt.

A legjobb látnivalók Sydneyben
A legjobb látnivalók Sydneyben

Sydney Ausztrália legnagyobb és leghíresebb városa. 1788-ban alapították Új-Dél-Walesben a britek büntető gyarmataként. Jelenleg az ország legfontosabb politikai, kulturális, kereskedelmi és gazdasági központja, a római katolikus és anglikán egyházak érseki székhelye. Ausztrália egyik leggyorsabban növekvő városa. Ha a közeljövőben izgalmas Sydney-i utazást tervez, akkor érdemes megismerkednie azokkal az érdekes helyekkel, amelyeket minden turistának meg kell látogatnia.

Közúti szállítás az Egyesült Királyságban
Közúti szállítás az Egyesült Királyságban

Britanniában az autó isten és király. Az autótulajdonosok száma nagy – a magánhasználatban lévő gépkocsik száma végső soron 22 millió. Az utak, különösen Nagy-Britannia délkeleti részén, a legforgalmasabbak az európai kontinensen.

Prága látnivalói
Prága látnivalói

Európában sok látnivaló van. Itt minden város gazdag történelemben, ezért ha Európába érkezik, habozás nélkül induljon kirándulásokra.

A leghíresebb múzeumok Brüsszelben és Amszterdamban
A leghíresebb múzeumok Brüsszelben és Amszterdamban

Vannak, akik nem szeretnek túl sokáig maradni, és igyekeznek változatosabbá tenni külföldi utazásaikat. Remek lehetőség, ha két országban foglalunk túrát, például Belgiumba és Hollandiába.