Loading icon
Lyon - a takácsok városa
Lyon - a takácsok városa

Rhone megye közigazgatási központja, Lyon két folyó – Rhone és Saone – találkozásánál található. A rómaiak alapították ie 43-ban. A város több mint 2000 éve létezik. Lyon Római Gallia fővárosa volt a birodalom összeomlásáig. 60 gall törzs képviselői vettek részt a városban tartott fesztiválokon és találkozókon. Szórakozásuk nagyon kegyetlen volt. 177-ben Marcus Aurelius császár 43 keresztény nyilvános kivégzését rendelte el, ma már "Lyoni vértanúiként" ismerjük őket.

Phuket. Állatbarátoknak
Phuket. Állatbarátoknak

A Phuket-szigeten túlzás nélkül minden ízlésnek megfelelő szórakozást talál. Valaki rohanni fog a viharos hullámokon, boncolgatja őket a táblán, valaki lustán gurul a parton, boldog a gondolattól, hogy nem kell rohanni sehova, valaki fejest ugrál a vad éjszakai életbe. Van itt mit csinálni az állatvilág szerelmeseinek.

Ázsia titkai feltárulnak Thaiföldön
Ázsia titkai feltárulnak Thaiföldön

Thaiföld turisztikai vonzereje az ország számos előnyén alapul, az éghajlat, a földrajz, a látnivalók, a szolgáltatások és a szórakozás tekintetében. Nem meglepő, hogy a Pattayába vagy más thaiföldi helyekre irányuló túrák annyira népszerűek.

Róma – minden turistának tudnia kell

Róma nemcsak Olaszország fővárosa, hanem egy csodálatos ősi város, amely rengeteg ókori leletet őriz meg, amely lehetővé teszi, hogy képet kapjon a nagy Római Birodalomról, megismerkedjen annak örökségével. p>

Egyesítjük a vásárlást és a felejthetetlen nyaralást Európában

Mi a vonzó egy európai nyaralásban? A kérdés megválaszolása akár 8 oldalnyi, egyszerű gépelt szöveget is igénybe vehet. Mindazonáltal nem soroljuk fel minden előnyét, így ezt a hasznos üzletet a következő alkalomra hagyjuk, és csak a vásárlásra koncentrálunk – ez az egyik fő szórakozás egy európai utazás során.

Nagy-Britannia – négy ország egy nyaralásban!
Nagy-Britannia – négy ország egy nyaralásban!

A nagy-britanniai kirándulások ma lehetővé teszik a királyság összes országának rövid időn belüli meglátogatását: Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest.

Amszterdam – a turisták elvárásai valóra válnak!
Amszterdam – a turisták elvárásai valóra válnak!

Amszterdam a szabadság legendás városa, amely múzeumairól, csatornáiról, kávézóiról és szórakozóhelyeiről híres. A városban 160 csatorna köti össze azt a 90 szigetet, ahol Amszterdam található.

Tallinn megkapta Európa zöld fővárosa státuszt
Tallinn megkapta Európa zöld fővárosa státuszt

Bár 2023 még messze van, a verseny a 2023-as év zöld fővárosa címért már lezajlott.

Csehország városai és üdülőhelyei
Csehország városai és üdülőhelyei

Csehországban számos olyan város van, ahol a gyógyulás és a kezelések pihenéssé és kikapcsolódássá válnak. Számos szanatórium és panzió specializálódott különféle betegségek kezelésére: gyomor-, bél-, szív- és idegrendszeri betegségek.

Izlandi utazás - Keflavik
Izlandi utazás - Keflavik

Keflavik, Izland, annak ellenére, hogy viszonylagos távolságra van Európától, nagyon népszerű ország. A világ legszebb csodáit tartalmazza.

Baku legnépszerűbb látnivalói
Baku legnépszerűbb látnivalói

Baku - Azerbajdzsán fővárosa, a Kaszpi-tenger partján található. Minden évben turisták millióit vonzza a történelem, a kultúra és a természeti szépség csodálatos keveréke miatt.

A múlt Havanna varázsa
A múlt Havanna varázsa

A téli szünet kezdetekor ideje lesz kiválasztani a szállást. Érdemes megszállni Kuba fővárosában - Havannában, ahol rengeteg katedrális, templom, templom és más, a gyarmati korszakból megmaradt ősi épület található.