Loading icon

Hogyan látogassa meg Sydney-t olcsón

Sydney egy nagyon drága város, de sok mindent megtehetsz, hogy olcsón meglátogasd.

Az egyik legjobb módja annak, hogy pénzt takarítson meg Sydneyben, ha egy hostelben száll meg. Ezek a helyek gyakran olcsóbbak, mint a szállodák, és kiválóan alkalmasak útitársakkal való találkozásra és barátságok kötésére.

1. Szálljon meg egy hostelben

Ha olcsón tervezi Sydney látogatását, akkor óvatosnak kell lennie a szállás kiválasztásakor. Fontos, hogy olyan hostelt válasszunk, amely a legjobb ár-érték arányt nyújtja, ugyanakkor alapvető létesítményeket és kényelmi szolgáltatást nyújt.

A legjobb hostelek a főbb látnivalók közelében találhatók, és kiváló ügyfélszolgálatot kínálnak vendégeiknek. Vannak tiszták, kényelmesek és megfizethető szobák és kollégiumok is. Tökéletes választás azoknak az utazóknak, akik Ausztrália nyüzsgő városának felfedezése közben szeretnének spórolni a költségvetésükön.

A hostelben való tartózkodás nagyszerű módja annak, hogy új emberekkel ismerkedjen meg, és jól érezze magát utazás közben! De az is fontos, hogy biztonságos és biztonságos hostelt találjunk. Szerencsére Sydneyben számos jó lehetőség közül választhat.

A turistaszállók gyakran a legolcsóbb választási lehetőséget kínálják Sydney-be látogatóknak alacsony költségvetéssel. Általában a főbb látnivalók közelében helyezkednek el, és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetők.

Ha például Sydney-ben szeretne megszállni olcsón, és meg szeretné tekinteni az ikonikus Operaházat, rengeteg hostel található gyalogosan is. az épülethez. Könnyű olcsó jegyeket találni az interneten vagy a jegyirodában is.

A hostel kiválasztásakor olyan helyet keressen, amely könnyen megközelíthető a repülőtérről, és jó tömegközlekedéssel. Szintén jó ötlet, ha előre lefoglalja a hostelt, mivel így lehetősége nyílik lefoglalni a szobáját, mielőtt megérkezik a városba.

Ha társas környezetet keres más utazókkal való találkozáshoz, nézzen meg egy hostelt Sydney virágzó hátizsákos negyedében. A King Cross környéke népszerű hely a hátizsákos turisták számára, és számos pubnak és bárnak ad otthont. Ez egy kellemes környék sétáláshoz is, mivel olcsóbb és csendesebb, mint a város többi része.

Ha szűkös a költségvetése, és nem bánja egy kis extra hellyel, javasoljuk, hogy szálljon meg Sydney egyik legnagyobb hátizsákos turistájában, a Wake Up! 540 férőhellyel és egy legendás bárral rendelkezik az alagsorban, amely remek hely más utazók találkozására.

2. Vegyen tömegközlekedés

et

Sydney kiterjedt vonat-, busz- és komphálózattal rendelkezik, amelyekkel olcsón lehet bejárni a várost. A város körüli közlekedés legjobb módja egy közlekedési kártya, például egy Opal kártya. Ez az újrafelhasználható jegy könnyen használható, és a viteldíjat automatikusan levonják az egyenlegéből. Opal kártyát vásárolhat a repülőtéren vagy a város bármely újságosában vagy kisboltjában, és online is megvásárolható.

A tömegközlekedés kiváló módja a pénzmegtakarításnak, különösen akkor, ha gyerekekkel utazik, vagy alacsony költségvetéssel utazik. A Sydney Trains által üzemeltetett Sydney vasúti szolgáltatás jól kiszolgált, és gyors, hatékony és költséghatékony alternatívát kínál a vezetésre.

A buszok egy másik olcsó közlekedési mód, amelyet érdemes megfontolni, különösen, ha a városközpontban vagy a kikötő közelében tartózkodik. Ezek általában olcsók és rendszeresen futnak, bár eltarthat egy ideig, amíg elérik a célt.

Ha Sydney távolabbi strandjait szeretné meglátogatni, érdemes inkább kompra szállni. Ezek légkondicionáltak, viszonylag olcsók, és nagyszerű módja annak, hogy megnézze a város legjobb helyeit.

A Harbour Bridge és az Operaház Sydney két leghíresebb nevezetessége, így a város egyik kompán való hajókázás nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalják ezeket. Vasárnap gyakran olcsóbbak a kompok, ezért érdemes erre az időszakra megtervezni az utazást.

A gyaloglás egy másik nagyszerű lehetőség a város egyes negyedeinek felfedezésére. Ez a legjobb módja Sydney egyedi építészetének megtekintésének is. De ne feledje, ez a város nagy, és fel kell készülnie egy hosszú sétára, hogy egyik helyről a másikra jusson.

Jó módja annak, hogy spóroljon az ételen, ha kipróbálja a BYO-t (hozza el a sajátját), amikor étteremben vacsorázik. A legtöbb sydney-i étteremben 10%-os szolgáltatási díj van, így ha saját bort hoz, pénzt takaríthat meg az étkezéseken.

Egy másik tipp, hogy ha teheti, próbáljon meg enni a tengerparton. Sok sydney-i strandon ingyenes grillezési lehetőség van, és ha talál egy helyet, ahonnan kilátás nyílik, akkor ez egy tökéletes módja annak, hogy egy vagyon elköltése nélkül étkezzen.

Ausztrália nevezetességeivel sem egy nap, sem egy hét alatt nem lehet megismerkedni, de a segítséggel megtekintheti az új helyek maximális számát egy bérelt autóról az ország egyik repülőterén. Például Sydneyben napi 18 eurótól bérelhet autót, Perthben pedig napi 17 eurótól.

3. Irány bálnaleső

A bálnák a világ egyik legnagyobb emlőse, és ha olyasmit keresel, amitől félelmetes lesz, egy napos bálnaleső Sydneyben nagyszerű lehetőség. Számos körutazás és kilátópont áll rendelkezésre a városban, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik ezekre a csodálatos lényekre, miközben észak vagy dél felé haladnak.

A legjobb idő a bálnalesre Sydneyben májustól novemberig, amikor a vándorlás már javában tart. Ez idő alatt lehetőséged nyílik arra, hogy észrevegye a púpos bálnákat, az orkákat és a déli jobboldali bálnákat, amint elsuhannak mellettük.

A déli vándorlás során arra is lehetőség nyílik, hogy az anyák megtanítják a borjaikat a törésre. Nagyon különleges pillanat ez egy anyának, amikor megtanítja gyermekét úszni, és ezek a pillanatok gyakran hihetetlenül megindítóak.

Valószínűleg olyan szerencséd lesz, hogy egy bálnát fedezhetsz fel ezalatt az idő alatt, és ez minden bizonnyal különleges élményben lesz része! A legjobb módja annak, hogy élvezze ezt, ha részt vegyen egy tapasztalt tengeri természettudós által vezetett bálnaleső túrán.

A tömegben való elakadás elkerülése érdekében foglaljon helyet egy bálnaleső túrán jó előre. Számos cég közül lehet választani, és online vagy telefonon tájékozódhat róluk.

Fontos azt is megjegyezni, hogy nincs garancia arra, hogy Sydney-i látogatása során bálnát talál, de ha szerencséje van, egészen hihetetlen látnivalókra számíthat. Ezek közé tartozik a Sydney-i Operaház, a Luna Park vidámpark és a Harbour Bridge.

Amikor kint tartózkodik, megragadhatja az alkalmat, hogy végigsétáljon Sydney leglátványosabb tengerparti sétáin, amelyek nagyszerű módja annak, hogy megcsodálja a lélegzetelállító kilátást. Megtekintheti a Sydney's Australia Museum és a Sea Life Aquariumot is, amelyek bálnák és más tengeri állatok nagy gyűjteményével rendelkeznek.

Még egy sétát is tehet a híres Hornby világítótoronyhoz, amely egy festői hely a Watsons-öbölben, ahonnan a legszebb kilátás nyílik Sydney partjaira. Könnyen megközelíthető a városból, és csodálatos módja annak, hogy egy délutánt töltsön el a családjával.

4. Menj el sétálni

ra

Az egyik legjobb módja annak, hogy olcsón megnézze Sydneyt, ha sétál. Ez nemcsak nagyszerű módja annak, hogy megnézze a várost, hanem szórakoztató tevékenység is, amely megmozgatja és jól érzi magát.

Sokkal jobban érzed majd magad, ha minden nap időt szánsz egy kis mozgásra, ezért ügyelj arra, hogy legalább 30 percet sétálj. Kutatások kimutatták, hogy a séta csökkentheti a vérnyomást, csökkenti a krónikus betegségek kockázatát, és javítja általános egészségi állapotát.

A városban számos különböző séta közül választhat, ezért találjon egyet, amelyik tetszik, és élvezze a sétát. A Bondi-Coogee tengerparti séta népszerű választás, a Királyi Botanikus Kert pedig fantasztikus hely egy pihentető sétához is!

Egy másik népszerű lehetőség a Sydney Tower Eye látogatása, amely 360 fokos kilátást nyújt a városra. A jegyek ára körülbelül 26 dollár, és előre is foglalhat egy jógaórát, amely nagyszerű módja annak, hogy lazítson és mozogjon egy hosszú nap után.

Ha művészetet szeretne látni, látogasson el a Kortárs Művészeti Múzeumba vagy az NSW Művészeti Galériájába. Mindkettő lenyűgöző modern gyűjteményekkel és sok ausztrál műalkotással rendelkezik. Minden szerda este 22 óráig ingyenes rendezvény is van Art After Hours néven.

További nagyszerű ingyenes látnivalók Sydneyben: a Királyi Botanikus Kert, a Royal Sydney Állatkert és a Királyi Nemzeti Park. Mindezek a helyek egy rövid autóútra találhatók a városközponttól, és nagyszerű módja annak, hogy egy délutánt a természetben töltsön sok pénz kiadása nélkül!

Emellett ingyenesen meglátogathatja a város különböző piacait. A város körüli iskolák és templomok minden hétvégén piacokká alakulnak, ahol helyi árukat találhat.

Találhat munkát Sydneyben, ami nagyszerű módja annak, hogy pénzt takarítson meg a városlátogatás során. Valójában sok külföldi állampolgár akár egy évig is dolgozhat itt, ezért érdemes megnézni, milyen lehetőségek vannak, mielőtt elhagyja otthonát!