Loading icon
Közúti szállítás az Egyesült Királyságban
Közúti szállítás az Egyesült Királyságban

Britanniában az autó isten és király. Az autótulajdonosok száma nagy – a magánhasználatban lévő gépkocsik száma végső soron 22 millió. Az utak, különösen Nagy-Britannia délkeleti részén, a legforgalmasabbak az európai kontinensen.

Skócia látnivalói
Skócia látnivalói

Skócia egyedisége és sokféle látnivalója egyszerűen lenyűgöz minden utazás szerelmesét. Ezért, mielőtt ebbe az országba utazna, érdemes több információt megtudnia róla különböző forrásokból. Ez segít abban, hogy a többi igazán felejthetetlen és színes nyereg legyen. Nagyon sok helyet szeretne megnézni, ezért jobb, ha mindent átgondol, majd dönt az Ön ízlésének megfelelő látnivalók mellett.

London látnivalóival vonzza a turistákat a világ minden tájáról
London látnivalóival vonzza a turistákat a világ minden tájáról

De honnan jönnek ezek az utazások szerelmesei? Nem meglepő, hogy Franciaország lett a vezető a Londonba érkező turisták számát tekintve (több mint 2 millió látogatás). A Csatorna-alagút segítségével kevesebb mint egy óra alatt eljuthatsz egyik országból a másikba.

UK útmutató
UK útmutató

Ez a tájban hihetetlenül változatos régió magas hegyeket, tavakat, folyókat és erdőket foglal magában. A nemzeti parkot ezen a területen hozták létre 2002-ben. Hatalmas kiterjedésű területen terül el - a Loch Lomond déli csücskétől és az északi perthshire-i Tindrum és Killeen településektől a keleti Callander és Loch Fyne fjordig. p>

Délnyugat-Anglia és Stonehenge
Délnyugat-Anglia és Stonehenge

Ezek többnyire vidéki területek, olyannyira elrejtve az ország nyugati részén, hogy London vonzereje itt nem érződik. A piacterekkel és templomokkal rendelkező városok mindenhol szétszórtak. Délnyugat-Anglia tengerpartja geológiai szempontból a legősibb. A régió legnagyobb városai Bristol (északon) és Plymouth (déli).

Nagy-Britannia – négy ország egy nyaralásban!
Nagy-Britannia – négy ország egy nyaralásban!

A nagy-britanniai kirándulások ma lehetővé teszik a királyság összes országának rövid időn belüli meglátogatását: Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest.