Loading icon

A leglátogatottabb múzeumok Görögországban

A világ egyik legjobb görög régiséggyűjteményével ez a múzeum Athén és Görögország felemelkedésének történetét meséli el. Szoborgyűjteménye páratlan.

A Kifissiában található, nem messze Athén központjától, ez a múzeum több különböző gyűjteménnyel rendelkezik. Szobrokat, vázákat és kisebb tárgyakat talál.

1. Athéni Régészeti Múzeum

Az Athéni Régészeti Múzeum Görögország legnagyobb és legjobb régészeti múzeuma, lenyűgöző gyűjteményével, amely több mint 11 000 kiállítást foglal magában. A régiségeknek ez a hatalmas skálája az őskortól a késő ókorig terjed. A kiállított tárgyak hatalmas száma ellenére a gondos és átgondolt elrendezésnek köszönhetően látogatásunk során soha nem érezte magát zsúfoltnak a múzeum. A múzeum egy nagyszerű, citromszínű neoklasszikus kastélyban található, és több helyiségre és melléképületre van felosztva. Szánjon időt arra, hogy megcsodálja az Őskori Régiségek Gyűjteményében található ókori eszközöket és leleteket, majd gyönyörködjön a görög szobrászat korszakokon átívelő fejlődésében a Szoborművek gyűjteményében.

Az Athéni Régészeti Múzeum leghíresebb műtárgyai közé tartozik Zeusz/Posziedon (Epinetra) életnagyságú bronzszobra, a trójai csatából származó arany sisak, valamint a rozsdás bronz Antikythera szerkezet, amelyről úgy gondolják, az ie húszas évek elején navigációra használták. Számos gyönyörű és kidolgozott aranymaszk, tőr, ékszer és egyéb tárgy is látható.

Az Athéni Régészeti Múzeumot 1829-ben alapították, az első múzeumot, amelyet a görög forradalmi harc és az oszmán uralom alóli felszabadulás után hoztak létre. Exarcheiában található, közel az Athéni Műszaki Egyetemhez, és elérhető taxival (5 perc), metróval (10 perc) vagy 25 perces sétára a Plaka/Acropolis területétől. A hét 7 napján nyitva tart, és a jegyárak ésszerűek. Különleges jegycsomagok állnak rendelkezésre, amelyek tartalmazzák ezt a múzeumot, a Bizánci és Keresztény Múzeumot és a Numizmatikai Múzeumot egy áron. Foglaljon jegyet itt. Alternatív megoldásként a Régészeti Múzeumot a legtöbb athéni látnivalóhoz tartozó bérlet tartalmazza. Tekintse meg az athéni bérletek teljes listáját itt.

Lehetetlen egy nap alatt megismerkedni Görögország látnivalóival, akárcsak egy héten, de az ország egyik repülőterén bérelt autó segítségével maximálisan megtekintheti az új helyek számát. Például Athénban napi 17 eurótól bérelhet autót, Korfun pedig napi 16 eurótól.

2. Bizánci és Keresztény Múzeum

A 2004-ben felújított csodálatos múzeum a bizánci művészet egyik legjobb gyűjteménye a világon. Az Ilissia villájában található ikonok, szobrok és freskók káprázatos skáláját mutatja be a keresztény kultúrából az i.sz. 3. századtól egészen a közelmúltig. A kiállítások szekciókba vannak rendezve és kategorizálva, hogy könnyen megtekinthetők legyenek.

A legérdekesebb kiállítási tárgyak közé tartoznak a kopt papi ruhák, kerámiák és páncélok, valamint festmények, kéziratok és freskók. Több mint 25 000 tárgyból álló gyűjteménye van, és az egyik legnépszerűbb hely Görögországban az odaadó művészet szerelmesei számára. A bonyolult mozaikokról és a gyönyörű ikonokról is híres, amelyeket megőrzött.

A Bizánci és Keresztény Múzeum Athén szívében található, és számos más látnivaló közelében található, köztük a Kolonaki, a Nemzeti Kert és a Kükladikus Múzeum. Emiatt ideális hely a felfedezéshez egy egész napos városnézés során a görög fővárosban. A város legjelentősebb múzeumainak számos túráján is szerepel, és része lehet egy olyan csomagnak, amely olyan egyéb látnivalókat is tartalmaz, mint az Akropolisz, az Agora és az Arisztotelész Líceum.

Akár tárlatvezetésen szeretne részt venni, akár egyedül sétálni a kiállítások között, ezt a múzeumot feltétlenül látni kell Athénban. Ha egyedül keresi fel a múzeumot, néhány órát vesz igénybe a teljes látogatás befejezése. Javasoljuk, hogy ennek megfelelően tervezze meg az idejét, hogy az összes kiállítást egy menetben megtekinthesse. Ha a legtöbbet szeretné kihozni látogatásából, ellenőrizze a múzeum jegyárait és időpontjait online. A jegyeket előre is lefoglalhatja, hogy elkerülje az utolsó pillanatban felmerülő problémákat.

3. Országos Régészeti Múzeum

ban

A A Nemzeti Régészeti Múzeum egy kincsek múzeuma, amely a görögországi régészeti lelőhelyek leghíresebb leleteit mutatja be. A görög állam által gyűjtött műtárgyak jelentős tárháza is. A múzeumban hatalmas könyvtár, fényképészeti archívum és kémiai laboratóriumok találhatók.

A Parthenonnal szemben található, megszentelt szikla szerkezetére emlékeztető múzeum lépcsőzetes kialakítása lehetővé teszi gyűjteményeihez való könnyű hozzáférést. Ez Görögország legnagyobb régészeti múzeuma, több mint 11 000 kiállítási tárgyból álló gyűjteményével.

Körképet nyújt az ókori görög civilizáció történetéről az őskortól a késő ókorig. A múzeum egyik fő látványossága az antik bronzgyűjtemény, amely a világon a legnagyobb. A további kiemelések közé tartozik Agamemnon király arany halotti maszkja, Miltiades sisakja, az athéni tábornok, aki megnyerte a marathoni csatát a perzsák ellen, valamint egy mükénéi harcos váza, amely a háborúba menetelő katonákat ábrázolja, amint szeretteik búcsúznak tőlük. Van egy szoba a Schliemann által Mükénében talált csodálatos kincseknek, egy másik pedig Santorininek bokszolók varázslatos falfestményeivel.

A Nemzeti Régészeti Múzeum látogatása olyan, mint egy időutazás a való életben! Könnyen eltölthet itt több órát a kiállítások felfedezésével. Kedvezményes áron vásárolhat kombinált jegyet az Epigráfiai Múzeumba, a Bizánci és Keresztény Múzeumba és a Numizmatikai Múzeumba a bejáratnál. Ez kötelező látogatás a következő athéni utazás során. A múzeum mindennap 9:30 és 17:30 között tart nyitva, kivéve január 1-jén, húsvétvasárnap és ünnepnapokon. Csoportok és diákok számára különleges kedvezmények állnak rendelkezésre.

4. Nemzeti Kortárs Művészeti Múzeum

ban

A 2000-ben alapított Nemzeti Kortárs Művészeti Múzeum (más néven EMST) Athén egyik legfontosabb kulturális intézménye. Gyűjteményében görög és nemzetközi művészek festményei, installációi, fényképei és szobrai találhatók, mint például Vlassis Caniaris, Nikos Kessanlis, Sirin Nesat és Nan Goldin.

Fő kiállítótere az egykori Fix Sörgyár épületében található, amely a háború utáni ipari építészet szép példája a Koukaki negyedben. Az EMST gyűjteményei az egész épületben láthatók, ahol tantermek, könyvtár és múzeumi bolt is található.

Az NMCA fénypontja kiterjedt bronzgyűjteménye, amelyen több mint 14 000 darab látható. Számos ősi üveg- és kerámiaedény, valamint figurák, üstök és fegyverek is megtalálhatók itt.

Egy másik kiemelkedő elem a múzeum Numizmatikai Múzeuma, amely a világ egyik legkiterjedtebb érmegyűjteményével büszkélkedhet. A gyűjtemény a Kr.e. 14. századból származik, és minden bizonnyal elvarázsol mindenkit, aki érdeklődik az ókor iránt.

Számos felirat és márványszobortöredék is található itt, köztük az eredeti 115 Parthenon-fríztábla közül 36, amelyek a jóindulatú isteniség és emberiség töredékeit örökítik meg, például Athéné istennőt, aki a szandálját rögzíti, vagy a sisakját. Miltiades, az athéni tábornok, aki megnyerte a perzsák elleni maratoni csatát.

Athéni utazása során mindenképpen térjen be ebbe a lenyűgöző és sokszínű múzeumba. Könnyen belátható, hogy miért vált gyorsan népszerű látványossággá, a lenyűgöző régiségek kiállításaival szemet nyitó bepillantást nyújtanak Görögország történelmébe és ókori útjaiba. Rendelkezésre áll egy speciális jegycsomag, amely lehetővé teszi az Akropolisz, a Bizánci és Keresztény és Numizmatikai Múzeumok látogatását, mindezt egy árért!

5. Görög Nemzeti Múzeum

A Görögországi Nemzeti Régészeti Múzeum az ország legnagyobb és egyik legfontosabb múzeuma, lenyűgöző ókori görög művészeti gyűjteményével. Több mint 11 000 kiállítási tárgyat gyűjtenek itt össze a görög világ és a korok minden szegletéből, és rendkívüli panorámát kínálnak az ókori civilizációra az őskortól a késő ókorig. Ennek a hihetetlen múzeumnak a fénypontjai közé tartozik a híres bronz Charioteer, valamint egy figyelemre méltó szobor- és fémipari gyűjtemény, beleértve Praxiteles és más elismert művészek munkáit. További kiemelkedő darabok a rejtélyes Agamemnon maszkja és az Antikythera nevű időszámító mechanizmus, amely egy modern analóg számítógépre emlékeztet. Ezenkívül a múzeum bemutatja az Orákulumban talált kincseket, Delphi templomait és kincseit, amely az egyik leghíresebb ősi jóslási és próféciahely.

Az 1866 és 1889 között épült impozáns neoklasszicista épület először a 19. században Athénban és környékén található számos ásatási leletnek készült. A következő években egész Görögországból származó tárgyakkal bővült, és ma Európa egyik legátfogóbb régészeti gyűjteményének tartják.

Ez egy igazi „civilizációk múzeuma”, amely egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy utazást tegyenek a világ egyik legrégebbi és leglenyűgözőbb kultúrájának történetében. Ez a lenyűgöző gyűjtemény használati tárgyaival és műalkotásaival a Görög Nemzeti Múzeumot Görögország egyik leglátogatottabb múzeumává teszi, és minden Athénba látogató utazó számára kötelező látnivaló.

Egyéb érdekességek, amelyeket érdemes felfedezni ebben a figyelemre méltó múzeumban, a kiváló knósszosi freskók, amelyek atlétákat, táncosokat és más olyan jeleneteket ábrázolnak, amelyek úgy tűnik, hogy az évezredeken át átnyúlnak, és ma is megérintenek bennünket. És természetesen a gyönyörű kariatidák, amelyek pontosan ott helyezkednek el, ahol eredetileg az Akropoliszon voltak, amikor az Erechteion támasztékaként használták őket.