Loading icon

Hol télen Európában

Ha Európán belül egy melegebb országban szeretne telet tölteni, minden bizonnyal meg kell válaszolnia a következő kérdéseket:


1. Melyik meleg éghajlatú és kulturális programokkal rendelkező országot válassza?

2. Hol találhat munkát?

3. Milyen munkát találni?

Napról napra több külföldi távmunka ajánlat jelenik meg a munkaerőpiacon, ennek okai nyilvánvalóak: egy cég spórolhat az irodabérleten és a vásárláson. berendezések, és az alkalmazottak felvételének földrajzi elhelyezkedése drámaian növekszik. Az alkalmazottak számára is nagyon kényelmes. A világ bármely pontján élhetsz és dolgozhatsz egyszerre. Ez különösen fontos a hideg téli időszakban.

Azonban nem szükséges a távmunkára korlátozódnia, ha egy meleg európai országban teljes munkaidős munkát találhat. Ez egy nagyszerű lehetőség az utazás és a munka összekapcsolására. Vagyis távmunkában és irodában is dolgozhat, és élvezheti az ország kultúráját és a helyi lakosok társadalmát.

Tehát először is érdemes kedved szerint döntened a munkaválasztásról. és lehetőségeket. Ehhez felkeresheti Norvégia külföldi álláslehetőségekkel foglalkozó webhelyét. Számos különböző álláslehetőség van itt, például norvégul beszélő utazási iroda, tartalommoderátor, közösségi média tartalomelemző, ügyfélszolgálati szakember, kaszinójáték-bemutató és még sokan mások. Amint látja, itt könnyen találhat munkát az irodában és távolról is.

Továbbá az üresedés mellett dönthet arról is, hogy melyik országban szeretne telelni.

Melyik meleg éghajlatú és kulturális programokkal rendelkező országot válassza?

Több tucat, ha nem több száz város és régió közül választhat, amikor eldönti, hová menjen télen Európában. Ilyen például Valletta, Málta fővárosa – Európa legnaposabb fővárosa, Algarve és Lisszabon Portugáliában, Barcelona, ​​Malaga és Costa del Sol Spanyolországban, Szicília Olaszországban vagy Ciprus.

Ha fontos számodra, hogy tudj úszni a strandon, akkor az Azori-szigetek, Albánia, Baleár-szigetek, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Kanári-szigetek, Ciprus, Korfu, Las Palmas vagy Gran Canaria.

A legjobb telelővárosok vagy országok kiválasztása , azt javasoljuk, hogy értékeljék őket a következő szempontok szerint:

1. Átlaghőmérséklet januárban:
Például 20 fokos vagy magasabb januári átlaghőmérséklet, de 16 Celsius fokos átlaghőmérséklet is, mivel a tél remek időszak lehet a holtszezonban és a zsúfolt városokba való utazáshoz.< erős>
2. Utazási és kikapcsolódási lehetőségek: kulturális látványosságok és sportolási helyek elérhetősége.

A véleményünk szerint legvonzóbb úti célokat mérlegeltük és bemutatjuk Önnek, hogy kiválaszthassa őket.

1. Spanyolország: Gran Canaria, Costa del Sol és mások

A kontinentális Spanyolország déli partja Andalúziához tartozik. Costa del Sol és Costa de la Luz legdélebbi strandjai a nevükhöz méltóak, még télen is nagyon kevés a felhős vagy esős nap. Januárban a tengerparton a hőmérsékletet + 15-16 ° С körül tartják. Számos üdülőváros alkalmas fiataloknak és pároknak egyaránt. Vidámparkok, ocenáriumok, delfináriumok, sőt pingvináriumok is nyitva állnak a turisták előtt. Felvonó visz fel a hegyekbe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a környékre. Az üdülőhelyi élet a téli hónapokban sem áll meg

Ahogy azonban éjszaka csökken a hőmérséklet, mindig ellenőrizze, hogy a szoba fűtött-e a szállás foglalása során.

Kanári-szigetek

A Földközi-tengeren Spanyolország birtokolja a Baleár-szigeteket, az Atlanti-óceánon pedig a híres Kanári-szigeteket. Ezenkívül a januári meleg helyek listájának élén a Kanári-szigetek találhatók. Szinte Afrika partjainál találhatók. A Kanári-szigetek fő szigeteit - Tenerife, Palma és Gran Canaria - miniatűr kontinenseknek nevezik. Itt több évszakot is meglátogathat egyszerre. A két kilométeres magasságban lévő hegyekben még nyáron is havazik, a tengerparton és télen pedig + 20 °C-on tartják a hőmérsékletet.

Átlagos hőmérséklet Január: maximum 20° / minimum 13°.

Kalandozási lehetőség:
fekete homokos strandok, egy szunnyadó vulkán és az ételeket, zenét és táncot szerető helyi lakosság.

Bár a spanyol Kanári-szigetek drágább, mint Délkelet-Ázsia, még mindig valóra vált álma azoknak, akik egy másik országban szeretnének munkát vállalni. Csodálatos időjárás, megfizethető szállásdíjak és időzónák teszik népszerűvé a téli kiruccanást keresők körében.

A strandoktól az esőerdőkig és a vulkáni kráterekig tájjal körülvéve a szigeteken rengeteg járatlan kalandlehetőség kínálkozik. Las Palmas egy sétálható város, rengeteg co-working helyiséggel, viszonylag olcsó szállással, és sok-sok szabadidős tevékenységgel. Tipp: a szigeti élet arról szól, hogy kijutsz a szabadba, és jelentkezel egy szörfleckére!

Barcelona

Barcelona a nagyvárosi paradicsom az európai teleléshez.

Átlaghőmérséklet januárban:
13° magas / 7° legalacsonyabb.

Kalandozási lehetőség :
Ismerje meg a kiváló építészetet, a hihetetlen ételeket és a kozmopolita hangulatot ebben a tengerparti spanyol városban.

Bár Barcelona az egyik legmenőbb város a listán, az időjárás még mindig enyhe egész évben, és a növekvő turizmus miatt - A szezon lehet a legjobb időszak a felfedezésre a tömeg nélkül. Csodálatos túra lehet bérelt autóval.

Barcelona fénypontja egyértelműen Gaudi túlvilági építészete, és érdemes félretenni néhányat. nap, hogy látogassa meg a hihetetlen Casa Batllót, a Parc Güell-t és a Sagrada Familia-t. Munka után eltölthet egy sziesztát, majd sétálhat a nyüzsgő Las Ramblas mentén, és Európa egyik legjobb gasztronómiai létesítményén.

Itt További információ a tartózkodási kártya megszerzéséről Spanyolországban.

2. Olaszország

Olaszország utcáin tett sétákhoz a ruhásszekrényt városonként külön kell kiválasztani.

Január legmelegebb régiója Szicília
: +15°С (éjszaka +9°С). Ebben az időben a szárazföldön Nápolyban + 13 ° C nappal (+ 5 ° C éjszaka). Egy sorrentói téli este ugyanazzal a hőmérséklettel örvendezteti meg Önt. A tél Dél-Olaszországban enyhe. Összehasonlításképpen: Rómában +11°С szél és páratartalom, Velencében +6°С és árvíz, Milánóban hűvös, +6°С, Firenzében +9°С.

Kalandozási lehetőség: A téli hónapokban az autóbérlési árak 15-30%-kal alacsonyabbak, könnyebben találhatsz ingyenes parkolót, és a látnivalók mentesek a turisták tömegétől.

Szicília szigete

Az olaszországi Szicília szigetén az év 330 napján süt a nap. Meleg pulóverekre csak akkor lesz szüksége, ha a hegyekbe szeretne menni. Az enyhe éghajlat és a meleg idő (15-20°C) ideális túrázáshoz és városnézéshez.

Januári Szicíliát buja növényzet borítja. A mandulafák fehéren és rózsaszínben kezdenek virágozni. A terület érdekessége sziklás-dombos domborzata és a legmagasabban működő európai vulkán, az Etna, amely körül természeti rezervátum terül el.

Szicília szigetének látványosságai nem maradnak el a szárazföldi részének ősi műemlékeitől. az ország. Szicília saját építészeti stílussal rendelkezik - a szicíliai barokk, saját templomvölgye. A főváros, Palermo után Szicília fő városai Messina, Syracuse és Catania. Palermót a föníciaiak, Szirakúzát és Messinát a görögök alapították. Catania érdekessége az Etna vulkán bazaltjából és megkeményedett lávájából épült épületek.

A sziget minden városa egyedi, például a gyönyörű Taormina üdülőhely továbbra is kreatív személyiségeket és bohémeket varázsol el.

Velence

Bár Velencében a hőmérséklet nem túl meleg télen, sokan ezt a gyönyörű csatornavárost tartják a legjobbnak ebben a szezonban, különösen a hó alatt. Ezen kívül a látogatóknak az év legalacsonyabb szálloda- és repülőjegyárait is kínálják. Kerülje el a tömeget azáltal, hogy elkerüli a Carnevale di Venezia fesztivál körüli heteket, és profitálhat a rövidebb útvonalakból a népszerű látnivalók felé, valamint nagyobb eséllyel élheti meg Velence autentikusabb oldalát. Csomagoljon össze, és sétáljon át a sűrű ködön, amely gyakran megtelepszik a csatornák körül, és készítsen néhány különösen lenyűgöző hangulatú fotót. Továbbra is élvezheti a gondolákat, mivel egész évben közlekednek, és ha hideg van, a gondolisok takarókat kínálnak, amelyekhez hozzábújhatnak.

3. Portugália

Portugália Spanyolországgal és Olaszországgal versenyez nem csak a téli meleg időjárással, hanem a látványosságokkal is. Az európai és dél-amerikai kultúrák keveréke egyedi ízt ad az országnak. A legmelegebb dolog Portugáliában januárban Madeira szigetén + 18-19 ° С. Más portugál birtokok az Atlanti-óceánon az Azori-szigetek, de télen ködös és esős. Az Azori-szigeteken azonban egyáltalán nem esik a hó.

Átlaghőmérséklet januárban:
maximum 15° / minimum 9°.

Lehetőség kaland:
a régi Európa szépsége találkozik a nyüzsgő, modern városi színtérrel.

Egy nagy európai város minden kényelme és infrastruktúrája, valamint az enyhe éghajlat és a megfizethető árak teszik Lisszabont kiváló választássá. téli nomád. Adjon hozzá rengeteg közös munkaterületet, ahol bérelhet íróasztalt és Wi-Fi-kapcsolatot, gyönyörű építészetet, finom ételeket, pezsgő éjszakai életet és kényelmes közlekedést. Bár valószínűleg nem jó ötlet januárban felkeresni a 15 fokos átlaghőmérsékletű portugál strandokat, elég meleg ahhoz, hogy komoly városfelfedezésre induljunk.

Sagres

Az Algarve délnyugati csücskénél található ez a népszerű téli célpont sok golfozót és szörföst vonz hűvös, napsütötte strandjaira télen. Ez az az idő, amikor az Atlanti-óceán hullámzása a legrugalmasabb és eléri tetőpontját, miközben ezek a festői homokszakaszok mentesek a nyári tömegtől. Rengeteg golfpálya is található, mint például a Boavist és a 18 lyukú Espiche egy ökológiai rezervátumban, ahol a rajongók alig várják, hogy egy-két kört játszhassanak a nap kellemes melegében. Amikor felhők jelennek meg, a viharfigyelőknek lehetőségük van figyelni és hallani, ahogy hatalmas hullámok csapódnak a partra. Számos szép halászfalu, fenséges kastély és festői séták találhatók parafatölgyek között.

Portugália közszolgáltatásainak hivatalos webhelye
minden részletet tisztázhat tartózkodási engedélyt kapni ebben az országban.

Bár mit gondol egy téli menekülésről a hóvidék csodáiból meleg országokba és városokba, biztosak vagyunk benne, hogy az általunk felsorolt európai úti célok minden bizonnyal arra ösztönzik majd Önt, hogy pakolj össze és indulj útnak télen.