Loading icon

Jakarta legjobb látnivalói

Jakarta legjobb látnivalói

Jakarta a látnivalók és látnivalók széles skálájának ad otthont, amelyek az ország történelmét a mai napig felölelik. A főváros ikonikus nevezetességeitől a kevésbé ismert látnivalókig, amelyek segítenek megérteni Indonézia egyedi kultúráját, íme néhány a város legjobb látnivalói közül.

Az egyik legnépszerűbb látnivaló Kota Tua vagy Batavia óvárosa, egy festői szépségű terület, amely tele van kávézókkal és múzeumokkal. Van egy központi macskaköves tér is, ahol megcsodálhatja a körülötte lévő holland gyarmati épületek szépségét.

A kényelmes utazás érdekében sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe Indonéziában. Az autóbérlés átlagos költsége a bali repülőtéren napi 16 euró, a jakartai repülőtéren pedig napi 18 euró.

Kota Tua

Kota Tua a történelmi városrész, amely egykor Jakarta gyarmati központja volt. Ez a környék gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, és jelentős revitalizációs programon ment keresztül, hogy a területet nyüzsgő turisztikai célponttá tegye.

A kerület fő látnivalói közé tartozik a Fatahillah tér (más néven Taman Fatahillah), a Jakarta Történeti Múzeum és a Wayang Múzeum. Ezek nagyszerű felfedezési helyek azok számára, akik többet szeretnének megtudni Indonézia történelméről és a gyarmati hatásokról.

Sőt, a turisták ellátogathatnak Sunda Kelapába is, egy kikötői területre, amelyet gyakran elárasztanak a vízparton sorakozó régi hajókról fotózó fotósok.

A környéken található a Cafe Batavia is, egy étterem, amely újrateremti a holland gyarmati korszakot. Ez az egyik legjobb hely étkezésre és Kota Tua történelmének újraélésére.

Pelabuhan Sunda Kelapa

A Ciliwung folyó torkolatánál található Sunda Kelapa Jakarta régi kikötője. Itt található a város első erődje is, amelyet a Dutch East Indies Company épített.

A kikötő tele van hagyományos vitorlásokkal, amelyek „pinisi” néven ismertek, és csodálatos fotózási lehetőségeket kínálnak. Ezek a szkúnerek Jakarta történelmének részét képezik, és máig használják rakomány szállítására a különböző szigetek között.

A kikötő azonban nem csak a gyönyörű tájról szól, hanem egy olyan hely, ahol sok élet zajlik. A móló mellett kis csónakok horgonyoznak, és a vízparton kupogó embercsoportok dohányoznak.

Ha más szemszögből szeretné látni ezt a nyüzsgő városi területet, tegyen egy hajókirándulást a kikötőben. Így jobb képet kaphatsz arról, milyen is valójában Sunda Kelapa.

Nemzeti Múzeum

Az egyik legjobb hely Indonézia gazdag történelmének megismerésére a Nemzeti Múzeumban (Museum Nasional), amelyet hivatalosan 1868-ban nyitottak meg. A 109 342 tárgyból álló gyűjtemény őstörténeti, régészeti, néprajzi, numizmatikai-heraldikai, kerámia és földrajzi tárgyakat foglal magában.

Ha van ideje, a négyemeletes épületet érdemes meglátogatni. Négy állandó kiállítást rendeznek, amelyek témája az ember és a környezet; tudás, technológia és gazdaság; társadalmi szerveződési és települési minták; valamint kincsek és kerámiák.

A régi Batáviában, a Fatahilah tér mellett található múzeum a holland gyarmati jellemzőket elegáns indonéz részletekkel ötvözi. A főbejárat felett Ian Schouten Prinsenhof holland művész ólomüveg alkotása látható.

Dunia Fantasi

A Dunia Fantasi vagy a Fantasy World Jakarta legnagyobb és legizgalmasabb vidámparkja. A több mint 40 túraútvonal és látnivaló között találsz valamit, ami izgalomba hozza magát és családját.

A parkban különféle szabadtéri túrák találhatók, köztük a Halilintar hullámvasút, az Arung Jeram és a Niagara vízitúra. Számos beltéri látnivalónak is otthont ad, mint például a körhinta és az óriáskerék.

A park víziparkokat is kínál, mint például az Atlantis Water Adventure. Hullámmedencével, úszómedencével és folyamatos folyómedencével rendelkezik. Van még néhány gyermekmedence és étterem.

Kosenda kínai negyed

Jakarta lenyűgöző város, és fontos, hogy szánjon időt az indonéz, kínai, arab, indiai és maláj kultúra keverékét tükröző kulturális látnivalók meglátogatására.

A Kosenda Chinatown szomszédsága az egyik legjobb hely a történelmi kínai építészet megtekintésére a városban. Ezt az UNESCO Világörökség részét képező helyszínt kötelező felkeresni a jakartai utazás során.

Számos érdekes múzeumot talál itt, köztük a Museum Bank Indonesia-t, amely Indonézia pénznemének történetét meséli el a múlttól napjainkig.

Emellett van néhány nagyszerű étterem, amelyek tökéletesek egy étkezéshez, miközben gyönyörködhetnek a városra nyíló csodálatos kilátásban. Ezek közé tartozik az Awan Lounge, amely egy gyönyörű tetőtéri bárral rendelkezik, lenyűgöző kilátással, valamint egy stílusos étteremmel, ahol ízletes koktélokat és sört szolgálnak fel.

Wayang Múzeum

Ha bepillantást szeretne látni a jávai wayang bábszínházba, a Wayang Múzeum remek hely a látogatásra. Itt mindenféle wayang (árnyékbáb) megtalálható Indonézia minden részéről.

A múzeumban állandó kiállítás is található más országokból, például Kínából, Indiából, Vietnamból és Franciaországból származó wayang bábokkal. Ha mindegyik egy fedél alatt van, könnyebben megtekintheti és megismerheti a különböző típusú wayang bábokat Indonéziában.

A múzeumot kötelező ellátogatni minden Kota Tua látogatója számára, aki többet szeretne megtudni a wayang történetéről és a helyi kultúrában betöltött szerepéről. Ez egy nagyon kényelmes hely a látogatáshoz, mivel közvetlenül a Fatahillah téren található, így nem vesz el túl sok időt, ha már a régi holland gyarmati területet, Kota Tuát fedezi fel.

Jin De Yuan buddhista templom

A Jin De Yuan buddhista templom az egyik legrégebbi kínai templom Indonéziában. Az 1650-ben alapított templom mind a kínai, mind a konfuciánus hit követőit vonzza.

Odabent alakzatok és szobrok tömkelege tölti be a nagytermet, miközben az imádók énekelnek és tömjéneznek. A templom túlsó végében hatalmas, kavargó tömjén úszik a mennyezetről.

1755-ben egy kínai kapitány helyreállította a templomot, és átnevezte Jin De Yuan-ra. Ma tizennyolc buddhista szerzetesnek ad otthont.

A templomegyüttes súlyosan megsérült egy 2015-ös tűzben, de a komplexumot újra megnyitották Tan Adi Pranata vezetésével. Az idei kínai újév előtt lámpások világítják meg a környéket. A komplexum emlékeztet a kínai közösség hosszú távú jakartai jelenlétére. Kihagyhatatlan azoknak, akik kulturális próbakövet keresnek.

Merdeka tér

Jakarta legnagyobb és legnépszerűbb tere, a Merdeka Square egy négyzetkilométeres szabad terület a város központjában. Fontos kormányzati hivatalok és épületek veszik körül, mint például a Merdeka-palota, az Istiqlal-mecset és számos múzeum.

A terület helyi vásárairól, kézműves piacairól és katonai felvonulásáról is ismert. Itt található a nemzeti emlékmű, amelyet Indonézia első elnöke, Sukarno tervezett a függetlenségi harc emlékére.

Indonézek ezrei jönnek erre a térre minden hétvégén vagy munkaszüneti napon sétálni, focizni vagy egyszerűen csak leülni és pihenni a fűben. Itt olcsó hagyományos ételeket (bakso, nasi uduk és ketoprak) és a sok utcai árus által árusított ajándéktárgyakat találhat.

Nemzeti Emlékmű

A Merdeka tér szívében található Nemzeti Emlékmű Jakarta egyik legikonikusabb látnivalója. Az Indonézia függetlenségéért vívott harcot szimbolizálja, és büszke szimbóluma az ország eredményeinek.

Az obeliszk – vagy más néven Monas – 132 méter magas, és valódi arannyal (33 kg) bevont láng fedi. Nyitott a nagyközönség számára, és kiváló kilátás nyílik a városra.

Szintén itt található egy történelmi múzeum, diorámákkal, amelyek az indonéz történelem kulcsfontosságú pillanatait részletezik. Van egy függetlenségi terem is, ahol megtekintheti a Függetlenségi Kiáltvány másolatát.

A 137 méteres torony a csésze tetején egy kilátóval is rendelkezik, ahonnan kiváló kilátás nyílik a környező metropoliszra. A felvonó óránként indul, és 600 fő befogadására alkalmas.

Nemzeti temető

Ha olyan helyet keres, amelyet meglátogathat Jakartában, akkor a Nemzeti Temető érdemes úti cél. Ez a város egyik legtörténelmibb látnivalója, és Indonézia legnagyobb hőseinek ad otthont.

Ez egy nagyszerű hely a felfedezésre, ha érdekli Indonézia történelme. Ez egy csendes környék, amely tele van szép épületekkel, és könnyen eltöltheti a napot sétálva és élvezve a hangulatot.

Ha egy kicsit nyűgösnek érzi magát, ezen a környéken is válogathat néhány nagyszerű étterem közül. Mindenképpen alkudjon meg a legjobb áron, és nem fog csalódni!