Loading icon

Utazás Norvégiába nyáron

A Norvégiában utazni mindig izgalmas élmény, de még kifizetődőbb, ha nyáron ellátogat az országba. A meleg időjárás és a hosszú napok lehetővé teszik, hogy élvezze az ország legfestőibb helyeit, beleértve a lenyűgöző fjordokat.

Ha egy távolabbi, drámai természeti szépségű úticélt keres, itt a Geirangerfjord található a nyugat-norvég fjordokban. Ezen az UNESCO Világörökség részét képező helyen minden megtalálható, amire egy fjordban csak vágyhat: nyugodt víz, lenyűgöző hegyek és vízesések.

Senja-sziget

Norvégia zord hegyláncok, lenyűgöző óceánok és strandok, kihagyhatatlan halászfalvak és végtelen túra- és kerékpárútvonalak országa. Norvégia egyik legnagyobb szigete a Senja-sziget, amely remek hely ezeknek a dolgoknak a megtapasztalására nyáron és télen is.

Nyáron lehetőség nyílik a drámai tengerparti fjordok és sziklás partok élvezetére. A turisták túrázhatnak és kerékpározhatnak a hegyekben, vagy egyszerűen csak pihenhetnek és gyönyörködhetnek a kilátásban a szállodai szobákban.

Senja Island


Télen a turisták részt vehetnek az éves Senja Snow Fesztiválon is, és megtapasztalhatják a sziget varázslatos téli táját. Síelni a Senja-hegység csúcsain van lehetőség, amelyeket gyakran friss, nyomtalan por borít. A síszezon az időjárási körülményektől függően februártól májusig tarthat.

Senja hegycsúcsai népszerű úti cél a túrázók körében, számos ikonikus túrával a kilátópontokhoz. A legismertebb túrák közé tartozik a Segla, a Husfjellet és a Hesten.

Ezeken az ikonikus túrákon kívül Senja déli részén található az Anderdalen Nemzeti Park, ahol sűrű az erdő, és több tucat felfedezhető túraútvonal van . Lenyűgöző a táj, és rengeteg bogyót lehet szedni.

Van néhány különleges halászfalu is, amelyeket Senján meglátogathatunk, mint például Torsken és Mefjordvaer. Kiváló éttermekkel rendelkeznek, és a régió legjobb halait, például laposhalat, lazacot és tőkehalat szolgálnak fel.

Fjordok

Norvégia a szabadtéri szerelmesek paradicsoma egész évben, de a nyári hónapok (június, július és augusztus) hosszú napsütéses napokat és verőfényes estéket kínálnak. Ez a tökéletes alkalom Norvégia fjordjainak, nemzeti parkjainak, városainak és szigeteinek felfedezésére.

Fjordok


Akár a fjordokon keresztül vezet, akár egy fjord menti faluba látogat, egyetlen utazó sem fog csalódni a lenyűgöző tájban. Buja erdők, csillogó kék folyók és drámai hegyek veszik körül.

Egy látogatás Norvégiába nem lenne teljes anélkül, hogy meglátogatná valamelyik az ország számos fjordja, és számos lenyűgöző felfedezésre váró fjord található. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Geirangerfjord, Naeroyfjord és Sognefjord mind megér egy látogatást.

Annyi látnivaló van Norvégia fjordjaiban, hogy az ember egy életen át fedezi fel. Utazhat egy fjord mentén hajókázva, hegyi túráról gyönyörködhet a kilátásban, vagy akár egy fasátorban is megszállhat.

Norvégiában az időjárás sokat változhat, ezért fontos egy szem az előrejelzésen. A tengerparti régiókban szeles és nedves idő lehet, míg a szárazföldön meleg, napsütéses napok fordulhatnak elő, kevés esővel.

Amikor nyáron Norvégiába utazunk, elengedhetetlen, hogy könnyű, de meleg ruhákat csomagoljunk. Érdemes kabátot és sapkát is bepakolni, különösen északon.

Az északi fényre vonatkozó előrejelzést is érdemes megnézni, mivel ez egy népszerű úti cél az északi fényre. Júniusban, szeptemberben és októberben nagyobb valószínűséggel láthatjuk őket, ahogy az éjszakák hosszabbak.

Fjordok


Ha valaki több növényt szeretne látni, Toyen látogatása nagyszerű terv lesz. Ez a kert nagy teret foglal el változatos botanikai gyűjteménnyel és illatos kerttel. Növények széles választéka található, a trópusi esőerdőktől a száraz sivatagi cserjékig. A terület nagy része arborétumként van kialakítva, több száz különféle növényzel. A kertben nagy és változatos gyűjtemény található a növénycsalád után szisztematikusan ültetett fák és cserjék gyűjteményében.

Ahhoz, hogy otthon zöldfelületet alakítsunk ki, nem szükséges valódi növényeket termeszteni. Erre lehet egy ésszerű megoldás – mesterséges növények. Van egy nagyszerű hely, ahol vásárolhat ilyen növényeket otthonra - Ambiplants. A mesterséges növények specialistájaként az Ambiplants különféle mesterséges növények széles választékával rendelkezik. A nagyoktól a kicsikig és a mesterséges babérfáktól a mesterséges pálmafákig minden.