Loading icon

Fontos tippek az amszterdami turistáknak

Amszterdam kicsi város, de megvannak a maga sajátosságai. Elmondjuk, mit kell biztosan tudnia egy turistának az utazás előtt.

Ha amszterdami kirándulást rendel az Excurzilla.com oldalon, időt és pénzt takarít meg. A népszerű turisztikai városokban, mint például Amszterdam, fontos, hogy átugorhassák a sort a híres látnivalókhoz. Mindössze annyit kell tennie, hogy online jegyet foglal, vagy egy ismeretterjesztő túrát helyi idegenvezetővel. Az árak 7 eurótól kezdődnek, és 2021-re érvényesek.

Amszterdamba saját közlekedési eszközzel
A turisták többsége repülővel érkezik Amszterdamba. Vannak azonban olyanok is, akik saját autójukkal indulnak kirándulni. Az autópályák és szinte az összes alagút ingyenes, a folyón keresztüli komp használata fizetős (a tarifák tartományonként eltérőek). Ne feledje azt is, hogy a városközpontban nagy probléma van a parkolással. A szállodáknak pedig általában nincs saját parkolójuk.



Ne lazíts!
Nyaraláskor az emberek gyakran pihennek, és ezt használják ki a tolvajok, csalók, amiből a turisztikai helyeken bőven van. Ne feledje, hogy a dokumentumoknak mélyen a ruhákban vagy táskákban kell lenniük, vagy inkább hagyja őket a szoba széfjében. Ne tegyen bankkártyát vagy pénzt a nadrág hátsó zsebébe vagy a könnyen nyitható cipzárral ellátott hátizsákba.
Ha mégis baj történt, azonnal jelentse a rendőrséget. Utazás előtt készítsen másolatot dokumentumairól, beleértve a vízumoldalt is, és vigye magával. Így lopás esetén megkönnyíti a helyreállítási és hazatérési eljárást.

Spórolunk a tömegközlekedésen

Sajnos a tömegközlekedés a Hollandia a gyakorlatban drágának bizonyul. A vonatok, buszok és villamosok sokba kerülhetnek.

Pénzmegtakarítás érdekében ne legyen lusta Amszterdam központjában sétálni, különösen azért, mert kicsi és festői. Ha ennek ellenére a tömegközlekedés aktív használatát tervezi, akkor gazdaságosabb lesz a különböző napokra szóló jegyek használata.
A holland vasutak sok jövedelmező bérletet biztosítanak a lakosoknak, de sajnos nem veszik figyelembe az érdekeket turisták.

Elérhető gyógyszerek

Marihuána termékek a kávézókban kaphatók. Vásárláskor minden bizonnyal felkérik a dokumentumok bemutatására. A pszilocibin gomba gyakran megtalálható az okosboltokban, de a hatás kiszámíthatatlan lehet. A gombásodás ideje alatt jobb, ha nyugodt környezetben tartózkodunk, és kerüljük a nyilvános helyeket. Legyen közel azokhoz az emberekhez, akikben megbízik.
Esténként a pályaudvaron és a zsúfolt utcákon vannak olyan személyek, akik felajánlják, hogy mindenféle szert vásárolnak. Ne feledje, hogy ez illegális kereskedelem, és az ilyen "termékek" használata gyakran súlyos következményekhez és halálhoz vezet. Ne felejtse el, hogy minden gyógyszer káros az egészségre.

Amszterdami strandok

Jó nyári időben a város lakói és turistái strandolnak, napoznak a meleg napon. Évente mintegy tíz közterület működik a város különböző kerületeiben. Az egyik legszokatlanabb a NEMO Múzeum tetején található strand (Oosterdok 2).
A „Blijburg aan Zee” (Pampuslaan 501) is felszállhat, az IJburg megállóhoz a 26-os villamossal érhet el. Az utazási idő a központi pályaudvartól 20 perc.
A Pllek Beach (TT Neveritaweg 59) az IJ folyó másik oldalán népszerű az amszterdamiak körében. Ide könnyű eljutni: menjen a 906-os komppal az NDSM-hez. Az utazási idő 18 perc.