Loading icon

Lyon - a takácsok városa

Rhone megye közigazgatási központja, Lyon két folyó – Rhone és Saone – találkozásánál található. A rómaiak alapították ie 43-ban. A város több mint 2000 éve létezik. Lyon Római Gallia fővárosa volt a birodalom összeomlásáig. 60 gall törzs képviselői vettek részt a városban tartott fesztiválokon és találkozókon. Szórakozásuk nagyon kegyetlen volt. 177-ben Marcus Aurelius császár 43 keresztény nyilvános kivégzését rendelte el, ma már "Lyoni vértanúiként" ismerjük őket.

A tapasztalt utazók szívesebben foglalnak autót Franciaországban előzetesen online, összehasonlítják az árakat, az értékeléseket és a véleményeket. Például a lyoni repülőtéren közel 15 euróért foglalhat egy kompakt autót naponta, az Repülőtér CDG-n az árak 11-től kezdődnek. euró naponta.

< p>

A Sona jobb partját a város történelmi része foglalja el. A 14. század elejétől itt élt olasz kereskedők nagy hatással voltak ennek a résznek a kialakulására. 300 évvel később Lyonban létrehozták a Place Bellecourt, amely ma a város fő attrakciója. A tér közepét Lajos 14. szobra foglalja el, a talapzaton két folyó allegorikus képei láthatók. Rona férfi, Sonna nő. A téren egy szökőkút is található, amely egész évben üzemel. Leállásához csak a súlyos fagyok járulhatnak hozzá.

A Brokant-Sztálingrád utcában az antikvárium iránt érdeklődhet. Méretében a harmadik helyen áll az európai piacok között. Az áruválaszték egyszerűen elképesztő: a reneszánsz és a 20. század közepéről egyaránt találhatunk alkotásokat. A régiségek árát befolyásolja a remekmű elkészítésének ideje.

< p>Lyont a takácsok városaként ismerték. Ezt a nevet a külvárosi Croix-Rousse-domb francia nevéből való fordítás miatt kapta, ahol a takácsok telepedtek le.

< p>Lyon a 19. század végét 50 ezer szövőszék jelenlétével fogadta. A selyemszövés fejlődése olyan speciális járatokat hozott létre, amelyek mentén kényelmes volt a selyembálák mozgatása. Ugyanezeket a részeket használta a francia ellenállás a második világháború alatt.
A Lumiere fivérek is Lyon lakosai voltak. Az utca, amelyen a családi kastély található, és ma a múzeum, az „Első film utcája” nevet viseli.