Loading icon

Izlandi utazás - Keflavik

Keflavik, Izland, annak ellenére, hogy Európától viszonylagos távolságra van, nagyon népszerű ország. A világ legszebb csodáit tartalmazza. Ezek a legnagyobb gejzírmezők, a világ legtisztább levegője, a legnagyobb északi botanikus park. Izland fővárosa a világ legészakibb fővárosa. Sok turista számára Izlanddal való ismerkedés Keflavik városával kezdődik, mivel a város közelében van egy nemzetközi repülőtér. Keflavik egy kikötőváros a Reykjanes-félszigeten.

Az előzetes autóbérlés Izlandon jövedelmező. Összehasonlíthatja az árakat online, és akár 70% kedvezményt is kaphat a bérleti díjból. Például Reykjavikban napi 15 eurótól, a reykjaviki repülőtéren pedig napi 11 eurótól bérelhet autót.

< p>

Az ország fővárosa mindössze 50 kilométerre található. A város lakossága megközelíti a nyolcezer főt, de ennek ellenére Keflavik nagy kikötővel, számos szállodával és szállodával rendelkezik. A város büszkesége a "Keflavik" labdarúgóklub, amely az Európa Kupában nyújtott teljesítményéről híres. A klub négyszeres országos bajnok. Keflavik kényelmes földrajzi elhelyezkedése izgalmas autós kirándulásokat tesz lehetővé.

Nyáron a tengeri kirándulások
ra nagy az igény a turisták körében. Nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekeik is szívesen szemlélődnek a bizarr partokon és nézik a púpos bálnákat. A világhírű Blue Lagoon mindössze tíz perces autóútra található Keflavik városától. Az üdülőkomplexumban számos úszómedence, szauna, bőrbetegségek kezelésére szakosodott klinika, kis éttermek és kozmetikai üzlet található.

< p>

A Kék Lagúna
egyedülálló üdülőhely, ahol a folyamatosan meleg ásványvízben pihenhet. A tavat számos forrás táplálja, amelyek átszivárognak az ősi vulkánok láváján. Útjuk során ásványi anyagokkal gazdagodnak, így a tó vize gyógyító hatású.

A víz hőmérséklete
az évszaktól függetlenül megközelíti a 40 C-ot. Hűvös időben különösen kellemes itt lenni. Minden kezelést a szabadtéri lagúnában végeznek. Néhány turista csak azért látogat Keflavikba, hogy élvezze a Kék Lagúna úszását. A lagúna környékén több kilométeren át semmi sem él, és csak a tó olyan, mint egy türkizkék csepp a kialudt láva sötét hátterében. A fürdőkomplexumhoz vezető átjárót a láva vezeti át, világosan bemutatva, hogyan nemesíti az ember a természetet. A lagúnában végzett gyógyító eljárásokon kívül csak lazíthat.

< p>

A lagúna parkosított
hidakkal, sétányokkal és mesterséges mini vízesésekkel. A belépőt egész napra körülbelül 20 euróért fizetik, de két óránál többet kevesen bírnak ki. Amellett, hogy meglátogatja a "Kék lagúnát" Keflavik városából, sétahajózáson is részt vehet, és megcsodálhatja a város éjszakai fényeit a tengerről. Izlandon a legtisztább a levegő és a víz. A városi vízellátó rendszerbe való betáplálás előtt a víz nem kerül tisztításra.

A meleg víz ellátása
közvetlenül geotermikus forrásból történik. Az országban ugyanazon hőforrásoknak köszönhetően vannak geotermikus erőművek, amelyek ellátják az országot árammal. A Keflavik felejthetetlen mesebeli élmények tengerét nyújtja.