Loading icon

Túrák Szegeden, Magyarországon

Egy önálló szegedi kirándulás a legkényelmesebb és leggazdaságosabb módja annak, hogy Dél-Magyarország gyönyörű óvárosát megismerjük és egészségünket a termálforrásoknál javítsuk.
Jóval az utazás előtt sok turista foglal autótMagyarország online, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, több látnivalót tekintsen meg, és ne függjön a túracsoportoktól. Budapesten egy kompakt osztályú autó ára napi 15 eurótól kezdődik, a Budapest Repülőtéren nagyjából ugyanennyi a költség – napi 14 eurótól.
Ha önálló magyarországi utazást tervez, bejárhatja ennek a viszonylag kis országnak az összes legvonzóbb városát és régióját, és mindent láthat, amit csak szeretne. Főszezonban - nyáron és ünnepnapokon - nehéz lehet jegyet venni Budapestre előzetes foglalás nélkül, ezért a független turistáknak jobb, ha előre jegyet foglalnak.
Magyarország egyik legnépszerűbb utazási célpontja Szeged város - Magyarország harmadik legnépesebb városa, a Tisza mindkét partján, az ország déli részén található. A Szeged és Budapest közötti 160 km-es távolság autópályán vagy vasúton könnyen megtehető. Szeged nemcsak az egyik legnagyobb, hanem az egyik legrégebbi városa is az országnak: első említése a 12. századi forrásokból származik. De jóval korábban ezeken a helyeken volt Partiskum római kori település és Attila, a hun király lakhelye.



Sajnos rengeteg történelmi épület nem élte túl az 1879-es súlyos árvizet – 6000 házból kevesebb mint 300 maradt fenn. Ám a maga császár által jóváhagyott város-helyreállítási program új arculatot adott a városnak, és ma már a turisták és maguk is szívesen sétálnak Szeged történelmi belvárosában, amely a 19. század végén és a 20. század elején épült. modern és szecessziós stílusban.
Szeged építészeti emlékei közül kiemelkedik a székesegyház - a központi téren 1930-ban vörös téglából épült fogadalom temploma és akár 5000 fő befogadására is alkalmas. Az eklektikus építészetet és a fényűző belső teret a turisták csodálják. A székesegyházban Magyarország egyik legnagyobb orgonája van felszerelve.
Ahhoz, hogy saját szemével láthassa Szeged pompáját, és egyben optimalizálja a költségeket, egy önálló túra szervezésekor célszerű olcsón foglalni. korai repülőjáratokat, és bérelhet szállást a magánszektorban. Ha a belvárosban választ apartmant vagy hostelt, Szeged nevezetességei gyalogosan is elérhetők lesznek.



St. A székesegyház mellett található Demeter-torony
, a 15. századi gótikus stílusú ferences templom, az 1778-as szerb templom csodálatos faragott fa ikonosztázzal. az a néhány épület, amely túlélte a pusztító árvizet. A természeti katasztrófa után pedig megjelent a Széchenyi téren a Nemzeti Színház és a városháza, a szecessziós stílusú Reyok-palota és a szecessziós stílusú zsinagóga.

Szeged Magyarország egyik legjobb üdülőhelye: a szegedi termálforrások a 19. században, a Gőzfürdő megépülésével szereztek hírnevet. A közelben a XX. század 20-as éveiben kút épült, ahonnan egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező, akár +50 °C hőmérsékletű ásványvíz folyik ki, amely hatékony a gyomor-bélrendszeri és idegrendszeri, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségekre. , asztma és pikkelysömör.
1981-ben nyílt meg a Novoszegedi fürdőház, amely a kupola eredeti formája miatt kapta a nem hivatalos „Gomba” nevet. A fürdőben található ásványvíz összetétele jótékony hatással van a reumában, csontritkulásban, nőgyógyászati betegségekben szenvedőkre. A fürdők – felnőtt- és gyerekmedence, szauna, gőzkabin, szolárium – minden lehetőségének kihasználásához elég egy nagyon kedvező áron belépőjegyet vásárolni. Szegeden három-négy csillagos szállodák széles választékát kínálja kategóriában.