Loading icon

Veronai amfiteátrum: Az ókori aréna túra

Verona egy város Észak-Olaszországban, amelyet elsősorban Rómeó és Júliához kötnek. Ez az asszociáció teljesen helytálló, mert itt található a Júlia pihenőhelye, valamint házának híres erkélye. Ez azonban nem minden, amit érdemes megnézni, ha ellátogatunk ebbe a történelemmel teli városba. A Piazza Bra főterén található a város egyik legnagyobb jelképe - az ókori Arenda di Verona amfiteátrum, amelyet i.sz. 30-ban építettek. Külsőleg a római Colosseumra hasonlít.

Azok, akik önállóan, idegenvezető nélkül utaznak, és túracsoportok is bérelhetnek autót Olaszországban. bérelhető iroda, és nem függhet senkitől. Egy kompakt autó bérlése a veronai repülőtéren átlagosan napi 18 euróba fog kerülni, Rómában pedig már bérelhet kompakt autót 20 euró naponta.

Az aréna lelátókkal és folyosókkal az eredeti épületből megmaradt. Korábban a Valpolicella régióban bányászott fehér és rózsaszín mészkőből készült, lenyűgöző háromszintes homlokzat vette körül őket. Az aréna a védőfalakon kívül, de azok közvetlen közelében helyezkedett el – alkotói meg akarták akadályozni, hogy a belváros zsúfolásig megteljen kívülállókkal. Mind a mai napig csak egy kis töredék maradt fenn négy árkáddal. A helyiek Alának (lengyel szárny) hívják. Az arénát díszítő különálló szobrászati ​​elemeket (beleértve a karzat oszlopait is) a Régészeti Múzeumban állítják ki.



Első alkalommal sérült meg súlyosan a falak külső gyűrűje a város erődítményeinek bővítése Nagy Theodorik alatt (6. század első fele). A pusztítás 1117-ben egy tragikus földrengéssel ért véget, amely után már csak kőbányaként lehetett használni. Ugyanakkor tilos volt az arénát építőanyag miatt szétszedni.



A reneszánsz idején, amikor a régiségek második fiatalságát élték, az arénát először operaszínpadként használták. 1913-ban itt állították színpadra a zenetörténet egyik legjobb operáját, az Aidát, Giuseppe Verditől. Így az aréna igen népszerű koncerthellyé vált.

Napközben az aréna látogatható, nincs kiállítás és nincs kiállítás. A turisták körbejárhatják a lelátókat, megállhatnak a színpad közepén vagy sétálhatnak a folyosókon. A látogatáshoz jegyet kell vásárolni.