Loading icon

Róma – minden turistának tudnia kell

Róma nemcsak Olaszország fővárosa, hanem egy csodálatos ősi város, amely rengeteg ókori leletet őriz meg, amely lehetővé teszi, hogy képet kapjon a nagy Római Birodalomról, megismerkedjen annak örökségével. p>

Az előzetes autóbérlés Olaszországban jövedelmező. Összehasonlíthatja az árakat online, és akár 70% kedvezményt is kaphat a bérleti díjból. Például egy kompakt osztályú autó bérlése Rómában napi 11 euróba kerül, Milánóban pedig közel 15 euróba naponta.

Annyi látnivaló van itt, hogy több mint egy hétbe is telhet, amíg megtekintik őket (a részletes tanulmányról nem is beszélve). Más kérdés, hogy egy ritka turistának ennyi ideje van a fegyvertárában. Általában legfeljebb egy hét áll rendelkezésére (és ez még mindig ideális), amiért annyi tennivaló van!

< p>

Hogy ne vesztegessük hiába az időt, javasoljuk, hogy készítsen egy listát azokról a látnivalókról, amelyeket feltétlenül látni szeretne. Ezután részletes tervet kell készíteni, amelyben minden naphoz hozzárendelnek egy-egy múzeumot.

Természetesen mindenkinek megvan a maga preferenciája, de vannak helyek, amelyeket mindenképpen érdemes ellátogatni. Róma. Soroljuk fel a főbbeket:


1. Kolosszeum.
Ez az óváros egyfajta szimbóluma, amelynek képei itt mindenhol megtalálhatók. Az arénát utcai művészek teszik fel a vászonaikra, mágnesekre, pólókra, bögrékre, kulcstartókra stb.. Ha kívülről szeretné látni a Colosseumot, menjen a Piazza Venezia-ra, és sétáljon körbe a múzeumban, ahol egy csodálatos élményben lesz része. kilátás a romokra a dombról. Innen gyalog lehet eljutni az arénába. A bejutáshoz jegyet kell vásárolni, mivel korábban sorban álltunk, ami a szezon során meglehetősen lenyűgöző.

< p>

2. Capitoliumi Múzeumok.
Ezek is a Velence téren találhatók. Látogatása kötelező mindenkinek, aki nem tudja elképzelni utazását a vizsgált város történelmi örökségének megismerése nélkül.

3. Vatikán.
A Vatikánba csak szervezett csoport kíséretében lehet eljutni, oda egyéni turistákat nem engednek be. De a független állam e nélkül is számos lehetőséget biztosít az élénk benyomások megszerzésére. A kezdéshez feltétlenül látogassa meg a Szent Péter-bazilikát. Szánjon időt és pénzt a kupolájának megmászására. Ezután javasoljuk, hogy egy külön napon látogassanak meg a Vatikáni Múzeumokba. Készülj fel a sorban állásra. A szezonban a várakozási időt órákban számolják, de megéri. A híres Sixtus-kápolna, Apollo Belvedere és Aphrodité szobra, Raphael strófája – ez csak néhány abból, amit látni fog, ha ellátogat a Vatikáni Múzeumba.
Róma különleges és csodálatos város. Hatalmas számú élelmiszerbolt és kis hangulatos kávézó található itt minden lépésnél. De a nagy bevásárlóközpontokat, szupermarketeket, fogászatokat és fodrászatokat szándékosan kell keresni. Csak az utcákon sétálva nem valószínű, hogy rájuk botlik. Legalábbis nem gyakoriak.

< p>

De játszóterek itt szinte minden lépésnél találkoznak. Tehát, ha gyerekekkel utazik, készüljön fel arra, hogy gyakori szünetet tartson a séta során, mert egy ritka gyermek ellenáll a kísértésnek, hogy elsajátítsa a sportkomplexumot vagy lecsússzon a dombról. A római játszóterek nagyon érdekesek, és ami a legfontosabb, teljesen biztonságosak. Igaz, ez egy teljesen más történet.