Loading icon

Skócia látnivalói

Skócia egyedisége és sokféle látnivalója egyszerűen lenyűgöz minden utazás szerelmesét. Ezért, mielőtt ebbe az országba utazna, érdemes több információt megtudnia róla különböző forrásokból. Ez segít abban, hogy a többi igazán felejthetetlen és színes nyereg legyen. Nagyon sok helyet szeretne megnézni, ezért jobb, ha mindent átgondol, és utána dönt az Ön ízlésének megfelelő látnivalók mellett.

Sok turista már jóval az utazás előtt lefoglal autót az Egyesült Királyságban online, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, több látnivalót láthasson, és ne az utazási csoportoktól függjön. Az Edinburgh-i repülőtéren egy kompakt osztályú autó ára napi 15 eurótól kezdődik, Edinburgh-ben körülbelül ugyanennyi a költség – napi 14 eurótól.

< p>Edinburgh-i kastély
Természetesen senki sem tagadja, hogy ezt a helyet tartják a leglátogatottabbnak az azonos nevű városban. A teljes belső tér 3 részre oszlik, ezek amolyan udvarok, melyeket kapuk kötnek össze. Ha pedig a kastély értékéről beszélünk, akkor az az ivóvízforrásban rejlik, amit a Kúttorony véd. Sőt, a közelben található egy múzeum, amelyet ennek a témának és iránynak szenteltek. Ha valaki szereti, ha fényképezik, akkor érdemes figyelni a Mons Meg ágyúra, amely ideális hátteret jelenthet.

< p>

Royal Mile Edinburgh-ban

Egyszerűen fogalmazva, ez több utca a városközpontban fut. A látványosság elnevezése azért van, mert ezeknek az utcáknak a teljes hossza skót mérésekkel körülbelül egy mérföld. A Royal Mile-t középen hidak szelik át, amelyek szintén nem hagyhatnak közömbösen egyetlen turistát sem. Korábban ezen a helyen szokás volt különféle kereskedőket, kézműveseket összegyűjteni, különféle kocsmák, bordélyházak is működtek itt. Azt gondolhatnánk, hogy a hely a szórakoztatásra összpontosított, de nem minden olyan színes, mint amilyennek látszik. Az inkvizíció ugyanazokon az utcákon ült össze, és különféle pénzügyi kérdéseket oldottak meg.

< p>

Holyroodhouse palota

Amikor az Egyesült Királyságba utazik, Őfelsége, a királynő rezidenciája kötelezően szerepeljen az útvonalon. Ugyancsak a korábban ismertetett Royal Mile-on található, és teljes egészében barokk stílusban díszített. Mindenki tudja, hogy a királynő kegyetlen uralkodásáról vált híressé, amelyet számos összeesküvés és gyilkosság kísért. Mi van a mi időnkben? A palotában időről időre különféle állami jellegű fogadásokat szoktak tartani, ahol maga a királynő, valamint családjának közeli tagjai foglalják el a fő helyet. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a palota területén folyamatosan dolgoznak különféle kiállítások, amelyeknek köszönhetően minden turista részletesebben megismerkedhet a nagy autonóm állam történetével.

Az utazás mindig érdekes, főleg ha egy ilyen hobbi igazán élvezetes. Soha ne kímélje az anyagi forrásokat, ha szeretne megismerkedni a világ egyes szépségeivel, látnivalóival. Csak az ilyen pillanatok tesznek boldoggá az embert. Minden nagyon egyszerű, csak át kell gondolnia saját prioritásait, és le kell vonnia néhány következtetést. Ekkor az utazás elérhetőbbé és izgalmasabbá válik. A pénzügyi összetevő pedig automatikusan háttérbe szorul.