Loading icon

A múlt Havanna varázsa

A téli szünet kezdetekor időre van szüksége a szállás kiválasztására. Érdemes megszállni Kuba fővárosában – Havannában, ahol rengeteg katedrális, templom, templom és más, a gyarmati korszakból megmaradt ősi épület található. A város varázsa az építészet, a híres körutak, a tágas utcák és leginkább a történelmi központ, amelyet az UNESCO az emberiség örökségeként ismer el.

Az előzetes autóbérlés jövedelmező.
> Összehasonlíthatja az árakat online, és akár 70% kedvezményt is kaphat a bérleti díjból. Például a Dominikai Köztársaság egy kompakt autót napi 12 euróért foglalhat, Mexikó közel ugyanaz, az árak napi 5 eurótól kezdődnek.



Mivel Havannát a történelem különböző
korszakaiban építették, bonyolult épületei vannak. A Havanna-öbölbe vezető hosszúkás átjáró a történelem különböző időszakaiban kialakult városrészeket köti össze. Az öböl bejáratától különböző oldalakon Havanna ősi erődítményei találhatók, amelyekhez Kuba régi részének központja, a Prado Boulevard megy. A Prado körút a havannai építészeti művészet jelentős műemléke.



A körúti épületekre
a spanyol stílus jellemző, magát a körutat pedig bonyolult színvilágú kőlapok borítják. Havannában is jó áron étkezhet. A turistáknak kínálja a híres Floridita daiquiri bárt és a La Bodeguita del Medio éttermet, amely népszerű kreol ételeiről és mojitóiról. Ezenkívül Havannában számos havannai magánintézményben olcsón falatozhat. Ezekben a létesítményekben homárt, zöldséget és gyümölcsöt, kávét, sört és egyéb helyi italokat kóstolhat meg.

Ezen létesítmények fő előnye
, hogy akár 10 dollárért is étkezhet bennük. Ahogy leszáll az este, Havannában az éttermekben és a szabadidős helyeken megszólal a zene, táncolhat bent és egyszerűen az utcán. Erősen ajánlott a Tropicana Cabaret látogatása, amely az 50-es évek bemutatóját kínálja 70 dollárért. Számos kabaré is található szállodákban és fogadókban. Emellett manapság nagyon sok diszkó alakult ki, ahol mambára, salsára és cha-cha-cha-ra táncolnak.



Mit vásároljunk Kuba emlékére CD-ket
nemzeti zenével, rummal, Che Guevara arcképével ellátott pólóval, és ami a legfontosabb, kubai szivarokkal jobb szaküzletekben vásárolni, amelyek megbízhatóbbak és olcsóbbak. Havanna nem nevezhető modern városoknak. Hiányoznak az óriási fényreklámok, a finom éttermek és a luxusbutikok. Ez a város ősi pompájával vonz.