Loading icon

Amszterdam – a turisták elvárásai valóra válnak!

Amszterdam a szabadság legendás városa , amely múzeumairól, csatornáiról, kávézóiról és szórakozóhelyeiről híres. A városban 160 csatorna köti össze azt a 90 szigetet, ahol Amszterdam található.

A holland fővárost gyakran „Észak Velencéjének” is nevezik,
bár azonnal figyelmeztetjük, hogy itt nem fog látni gandolókat. Ám a Szent Márk-bazilika szerepét a tengerészek védőszentjének tartott, a várost több mint egy évszázada védő nem kevésbé ősi Szent Miklós-templom tölti be, amely többnyire vízen található, ill. nem a szárazföldön.

< p>Az előzetes autóbérlés Hollandiában is jövedelmező. Összehasonlíthatja az árakat online, és akár 70% kedvezményt is kaphat a bérleti díjból. Például Amszterdamban a kompakt osztályú autók bérlése közel 15 euróba kerül naponta, Eindhovenben pedig közel 13 euróba naponta.

Sokat beszéltek már a híres kávézókról, amelyek tízféle marihuána közül választhatnak. A helyiek egyébként nem túl gyakran keresik fel ezeket a városközpontban található létesítményeket, amelyek a világ minden tájáról vonzzák a turistákat. Ráadásul az elmúlt években a kávézók száma 1700-ról körülbelül 200-300 egységre csökkent. Kávézót nem nehéz megtalálni - a nevében egy betű zöldre lesz festve, az ablakokban pedig zöld izzófüzér látható.

A kávézók látogatása nem jár kockázattal .
Ezek egyáltalán nem ijesztő drogosok, hanem takaros, rendezett létesítmények békés, mosolygós látogatókkal. Általánosságban elmondható, hogy az eredeti holland politika meghozza gyümölcsét: sokkal kevésbé súlyos bűncselekményeket követnek el az országban, mint a környező országokban. Ne feledje azonban, hogy a statisztikák szerint a kábítószer-függőség fő bűncselekménye Hollandiában a kerékpárlopás! Vigyázat: a száguldó kerékpártolvajok arról álmodoznak, hogy elhúzzák kétkerekű járművét!

< p>

Nos, igen, valószínűleg maga is tudja, hogy Amszterdamban a 15. század óta létezik a Vörös lámpás negyed, és a prostitúció legalizálva van, és megbecsült hivatásnak számít. Már csak azt kell tisztázni, hogy ez a szörnyű hely az egyik legbiztonságosabb terület egy amúgy sem túlságosan megfélemlítő városban.

Azt tartják, hogy a turisták negyede Hollandiába megy legálisan füvet szívni.
De most az a háromnegyed érdekel minket, akiket nem az olcsó szórakozás vezet, és végső esetben békésen lerészegednek egy helyi bárban, megkóstolják az Amszterdamban gyártott "Heineken"-t.

Először azonban ne felejtse el meglátogatni a nagy Van Gogh múzeumát
, amely 1973-ban nyílt meg, és a felülmúlhatatlan festő legnagyobb alkotásait tartalmazza. A 17. századi régi épületben található a híres holland mester, Rembrandt múzeuma. A művész ebben a házban lakott, amely mára egy csodálatos múzeummá változott, amely számos festményt és a nagy művész és metsző szinte valamennyi rézkarcát tartalmazza.

< p>
Ne feledje, hogy a városban található az Amszterdami Történeti Múzeum, a híres Riksmuseum, Jan Vermeer és a legjobb flamand mesterek munkáival, a Madame Tussauds viaszmúzeum és a öt emeletes erotikus múzeum.

Nappal Amszterdamban
sétálnak a csatornák mentén, és meglátogatják a nagy festők múzeumait, éjszaka pedig a melkwegi diszkókban, az Escape és más híres klubok. Ne felejtse el elkerülni a kerékpárosokat, és ne ragadjon el a könnyű drogoktól (sőt még a kemény drogoktól is, amelyeket azonban itt aligha kaphat meg), és akkor Amszterdam egy gyönyörű, nyitott és barátságos város lesz az Ön számára, amelyben minden megtalálható. rendben (jó, ha nem számítjuk az áruló kerékpártolvajokat).