Loading icon

London látnivalóival vonzza a turistákat a világ minden tájáról

De honnan jönnek ezek az utazások szerelmesei? Nem meglepő, hogy Franciaország lett a vezető a Londonba érkező turisták számát tekintve (több mint 2 millió látogatás). A Csatorna-alagút lehetővé teszi, hogy kevesebb mint egy óra alatt utazzon egyik országból a másikba.

Az autó előzetes bérlése az Egyesült Királyságban is jövedelmező. Összehasonlíthatja az árakat online, és akár 70% kedvezményt is kaphat a bérleti díjból. Például a bérlet a Heathrow repülőtéren közel 12 euróba kerül naponta, a glasgow-i repülőtéren – napi 10 eurótól.

Amint azonban a gyakorlat azt mutatja, a távolság nem jelent jelentős akadályt egy londoni utazás előtt. Így az USA-ból érkezők a turisták második legnagyobb csoportja lettek. Németország a harmadik helyen áll. Ezt követi Olaszország és Spanyolország. Oroszország nem került be a legjobb 15 ország közé, ahonnan a turisták teszik ki a Londonba látogatók többségét.


Egy másik szempont, amelyet az áttekintésben megjegyeztek, a tartózkodás időtartama volt külföldi turisták a brit fővárosban. 2014-ben az átlagos időtartam nem csak visszaállt a 2009-es válságév után, hanem rekordot döntött a teljes megfigyeléstörténetben.

A jelentés azt is megjegyzi, hogy London leglátogatottabb látnivalói a British Museum (6,7 millió látogató), a National Portrait Gallery (6,4 millió) és a Southbank Center (6,3 millió) voltak. Javasoljuk, hogy látogassa meg az első kettőt oroszul beszélő idegenvezetőnkkel, akik lenyűgöző privát túrákat tartanak a londoni múzeumokban és galériákban.