Loading icon

Prága látnivalói

Európában sok látnivaló van. Itt minden város gazdag történelemben, ezért ha Európába érkezik, habozás nélkül induljon kirándulásokra.

Prága sem kivétel. Ha Moszkvából Prágába mész, az sokáig tart, hiszen közel 2000 km a távolság. Az ukránok szerencsésebbek ebben a tekintetben.
Lviv és Prága távolsága 875 km. Ezért csak hétvégére, vagy egész hétre is elmehet oda. Ha úgy dönt, hogy túra nélkül megy, akkor előre meg kell gondolnia a szállást. Prágában nincs gond az ingatlanbérléssel. Ha napi bérletre van szüksége, akkor napi 60 eurótól kell költenie rá. Míg a havi bérleti díj havi 600-1200 dollárba kerül.

A kényelmes utazás érdekében sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe a Cseh Köztársaságban. Az autóbérlés átlagos költsége a prágai repülőtéren napi 18 euró, a brnói repülőtéren pedig napi 17 euró.

A turisták számára legvonzóbb hely az Óváros téren található városháza. Nehéz városházának nevezni, hiszen különféle építmények és épületek egész komplexuma. A torony fő attrakciója a világhírű óra, amelyet 1410-ben építettek. Ez az óra a Cseh Köztársaság fővárosának jelképe.
A Károly-hidat is szeretik a turisták. Eleinte a 10. században épült fahíd volt. Ezt követően 1160-ban kőhíd építette fel.
Ezután 4. Károly, akinek tiszteletére magát a hidat is elnevezték, elrendelte a prágai híd építését.


A világhírű prágai állatkert Európa egyik legnagyobb és a világ hetedik legnagyobb állatkertje. 1931-ben alapították. A prágai állatkert veszélyeztetett állatfajták tenyésztésére specializálódott.

Csehországba látogatni lehetetlen úgy, hogy ne kóstolja meg a híres cseh sört. Prágában még egy "U Fleku" sörfőzde múzeum is található. Csehországban sok nagy és kis sörfőzde egyaránt működik.



Prágába érkezve feltétlenül látogassa meg az egyedülálló komplexumot, amely egy régi épületben található. Ez a komplexum egyedülálló abban, hogy egy sörgyárból és egy múzeumból is áll.