Loading icon

UK útmutató

Ez a tájképben hihetetlenül változatos régió magas hegyeket, tavakat, folyókat és erdőket foglal magában. A nemzeti parkot ezen a területen hozták létre 2002-ben. Hatalmas kiterjedésű területen terül el - a Loch Lomond déli csücskétől és az északi perthshire-i Tindrum és Killeen településektől a keleti Callander és Loch Fyne fjordig. p>

< p>Jóval az utazás előtt sok turista online foglal autót az Egyesült Királyságban, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, több látnivalót láthasson, és ne függjön a turistacsoportoktól. Az Edinburgh-i repülőtéren egy kompakt osztályú autó napi 15 eurótól kezdődik, Manchesterben körülbelül ugyanannyi a költség – napi 14 eurótól.

Kevesebb, mint egy mérföldre a Mull-sziget délnyugati csücskétől a szent Iona sziget a tenger tiszta kék vizéből emelkedik ki. 563-ban itt állt meg St. Columba, miután elmenekült Írországból. A szigeten kolostor épült, és a szerzetesek elkezdték az új hitre téríteni Skócia és Észak-Anglia pogányait. Ragaszkodtak a kereszténység kelta értelmezéséhez.

< p>
Culross, egy jól megőrzött 17. századi város
a egykor fontos kereskedelmi kikötő volt a síkságokkal. Itt fejlődött ki a szénbányászat is. Ez a színes település közvetlenül a víz szélén áll. A Skót Nemzeti Történelmi Műemlékek Megőrző Társasága figyelemre méltó helyreállítást hajtott végre itt.

A Glencoe-völgyet a "Három nővér" nevű hegylánc "őrzi".
A Rannock Moor sivatagi hegyvidékén keresztül juthat el ide. Skóciában a Glencoe völgye a leglenyűgözőbb. A nyugati parton a JTox-Leuven tengeri öbölig nyúlik. Ez a csodálatos hely a sziklás csúcsok, csúcsos sziklák között rejtőzik, amelyek sziklás lejtőit durva törmelék és szikladarabok borítják.



Az olimpiai játékok, az egyik legnépszerűbb sportesemény
( a következő nyári játékokat 2012-ben Londonban rendezik), több mint 2000 évvel ezelőtt az ókori Görögországból származik. A British Museum Görög és Római Régiségek Galériájában néhány tárgyat, köztük korsókat, szobrokat és frízeket, az olimpiai játékok jelenetei díszítenek, megmutatva, mennyire hasonlítanak a modern játékokhoz, és mennyire különböznek azoktól.