Hagyományos cseh konyha
A nemzeti cseh konyha ősi receptek kombinációja, a földrajzi elhelyezkedés sajátossága és a környező országok konyháinak ráhatása. A fő jellemző az egyszerűség és a kalóriatartalom.
A kényelmes utazás érdekében sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe Cseh Köztársaságban. Az autóbérlés átlagos költsége Prágában naponta 15 euró, Brnóban - 16 euró naponta.
A fő élelmiszeripari termékek a zöldségfélék: burgonya, édes paprika, sütőtök, hagyma, sárgarépa, paradicsom. A legnépszerűbb gyümölcsök: alma, körte, sárgabarack, eper, citrom, szilva. Ami a húst illeti, itt érdemes megemlíteni: sertés-, borjú-, marhahús, ritkábban baromfi. Nehéz elképzelni a cseh konyhát tejtermékek nélkül: tejföl, vaj, túró és sajtok. A gabonafélék is nagyon népszerűek, gabonafélék, köretek készítésére, levesekhez és salátákhoz adják. Fűszerként és fűszerként: fekete bors, paprika, fokhagyma, szezám, fahéj, vanília. A
cseh gombóc a leghíresebb hétköznapi és ünnepi étel. . Köretként, előételként vajjal és fokhagymával használják. A klasszikus gombócok a következőkből készülnek: élesztő, liszt, víz, só, tej és cukor. A Bramborak egy másik érdekes étel, amely nélkül nehéz elképzelni a cseh asztalt. A recept tartalma: hagyma, burgonya, tojás, liszt, sötét sör. Fűszerként használd: majoránna, fekete bors. Ennek az ételnek a fő összetevője a füstölt mell, amely szokatlan ízt kölcsönöz. A laposkenyéreket növényi olajban sütjük és zsíros tejföllel tálaljuk.