Loading icon

Csehország városai és üdülőhelyei

Csehországban számos olyan város van, ahol a gyógyulás és a kezelések pihenéssé és kikapcsolódássá válnak. Számos szanatórium és panzió szakosodott különféle betegségek kezelésére: gyomor-, bél-, szív- és idegrendszeri betegségek. De itt egy teljesen más környezet, a női kevert köntösök nem ijesztenek meg senkit. Az orvosok és a szakorvosok kedves és vidám beszélgetőtársak.

< p>

Cseh városok: Brno, Karlovy Vary

Brno városában van egy repülőtér. A legnépszerűbb úti cél London, Girona, Spanyolország, Prága és Moszkva. Tehát sok szálloda kiváló szolgáltatási színvonallal rendelkezik. Az orvosi eljárások mellett számos múzeum, mozi, kiállítás található a városban. A cseh éttermek híresek nemzeti konyhájukról. A desszertek az ország fénypontja. Általában az ételek kiadósak és változatosak. Számos hagyományos étel is létezik: sült nyúl, különféle húsok, liba, csülök. A halat itt is nagy becsben tartják. Főleg pontyot és pisztrángot használnak. A burgonyatermékeket itt gombócnak hívják, világszerte ismertté váltak. A golyókat megtölthetjük üresen, édesen vagy sósan.

< p>Csehországban az előzetes autókölcsönzés is jövedelmező. Összehasonlíthatja az árakat online, és akár 70% kedvezményt is kaphat a bérleti díjból. Például a prágai repülőtéren a bérleti díjak napi 6 eurótól kezdődnek, a prágai belvárosban pedig közel azonos árak.

Karlovy Vary városában található ásványvízforrások kémiai összetétele híres gyógyító erejéről. Van egy legenda, amely megerősíti a víz erejét. IV. Károly vízivással is képes volt enyhíteni a fájdalmat. Azóta Karlovy Vary népszerű üdülőhely, ahová minden országból érkeznek turisták.

< p>

Karlštejn híres gótikus építészetéről. Az elmúlt évszázadokból épületeket és kastélyokat őriztek itt. A Karlštejn kastély egy hegyen emelkedik, és egész évben látogatják a turisták. A város olyan kicsi, hogy 20 perc alatt körbe lehet sétálni.