Loading icon

Török konyha: desszertek, levesek, saláták és egyéb ételek

A török ​​konyha igazi remekmű, amely megérdemli a figyelmet. Nagyon régóta fejlődik, így korunkban rengeteg különféle étel található benne. Nem valószínű, hogy az összes finomságot megkóstolhatod a nyaralás alatt, de a legnépszerűbb kulináris remekműveket érdemes kipróbálni a nyaralás alatt!
Aki szeret autóval utazni, az általában a Törökország online előre. Az isztambuli Atatürk repülőtéren egy kompakt autó bérlése napi 16 eurótól kezdődik, az Antalya repülőtéren pedig valamivel drágábban – 18 euró naponta. Az árak az évszaktól, az autóosztálytól és a bérleti időszaktól függően változhatnak.
A török ​​konyha főbb jellemzői
Törökország népe ragaszkodik az iszlámhoz. Éppen ezért a török ​​konyhában gyakorlatilag nincsenek sertéshúsból készült ételek. A kulináris remekművek elkészítéséhez a szakácsok csirkét és bárányhúst választanak. Ezeket a finom ételeket megkóstolhatja a helyi éttermekben.
A török ​​konyha közvetlenül kapcsolódik a pepperoni bőséges használatához. Ez a zöld zöldség fűszeresebbé teszi az ételek ízét. A szárított pepperonit a kulináris remekművekhez adják, amit sok utazó szeret.
Emellett a török ​​konyha népszerű az olajbogyó felhasználásával, amelyet sok ételhez adnak. Egyetlen étkezés sem teljes egy adag szezonális zöldség nélkül. Frissen, sütve, pácolva vagy főzve fogyasztják.


Török ünnepi ételek
A törökök egyszerűen imádják a pulykát, ezért szinte minden ünnepre megfőzik. Ezenkívül az ünnepélyes napokat mindenféle édesség kíséri, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretnek.
Török saláták és előételek
Valójában a harapnivalók ebben az országban igazi művészetnek számítanak. A főétel előtt az asztalra kell tálalni. A hideg rágcsálnivalók fűszeres ízű ropogós uborka (fokhagyma + joghurt), mindenféle keverék, melynek alapja a pepperoni. Ha a forró előételekről beszélünk, mindenképpen kóstolja meg a nagy fokhagymás garnélarákot (kemencében sütve), valamint a főtt csirkével töltött gombás sapkát.
Törökországban majonéz nélkül szokás a salátákat elkészíteni. Az öntet szerepét ecet, citromlé és olívaolaj keveréke tölti be. A saláta összetétele olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket a szakácsok választanak ki, egy adott évszakra összpontosítva.


Török levesek
Ebben az országban szokás bőséges húslevesben főzni az első fogásokat. A levesek fő alapanyaga mindenféle szezonális zöldség, tészta, rizs. A tojásból, citromléből és olívaolajból készült étel meglehetősen népszerű. Ez egy püréleves, amely maradandó benyomást fog hagyni.
Ha meleg nyár van kint, rendeljen finom cacik levest az egyik étteremben. Uborkából készítik, natúr joghurtot és aromás fűszereket adnak hozzá. A paradicsomból, gombából, csirkehúsból és vörösbabból készült levesek is megérdemlik a figyelmet.

Török desszertek
Ez egy olyan ország, amely minden édesszájú szívét megnyeri. A finomságok választéka rendkívül széles, így biztosan találsz kedvedre valót. Próbálja ki török ​​halva, ropogós tésztagolyók, baklava finom cukorsziruppal meglocsolva. Ezen kívül tetszeni fog az édes szirupban főtt birsalma, ami minden török ​​étteremben megkóstolható.Mindenképpen ismerkedjen meg Törökország konyhájával, ha úgy dönt, hogy ebbe az országba utazik nyaralni. Kellemesen meg fog lepődni az ízletes ételek sokféleségével, amelyeket újra meg szeretne kóstolni!