Loading icon

Utazás Belgiumba: utazási tippek

Kiválasztottuk Belgium legérdekesebb és legszokatlanabb vonásait, amelyek hasznosak lehetnek az utazó számára.

Türelem és tolerancia
Ha Európáról beszélünk, különösen Belgiumról, érdemes megemlíteni polgárainak toleranciáját és toleranciáját. Ezért óvatosan és pontosan fejtse ki véleményét más fajhoz, országhoz vagy valláshoz tartozó emberekkel kapcsolatban. Az intoleranciát és a negatív kijelentéseket a belgák az ostobaság és tudatlanság jelének tekintik.

Nyelvi sokszínűség
A nyelvi különbségek néha megrémítik az utazókat. Ezért érdemes megvizsgálni, hogy az ország melyik részén milyen nyelven beszélnek
Brüsszelben angolul vagy hollandul fog érteni, mint az ország északi részén, Flandriában . De délen, Vallóniában a többség csak franciául beszél.



Kik a vallonok és flamandok
Mielőtt Belgiumba utazik, tanulmányozza át az ország térképét. Ha áthajt Belgium északi részén, ne kezdjen el franciául beszélni a helyiekkel. Mert itt élnek a holland nyelvjárást beszélő flamandok. De délen nyugodtan hallani fogja a vallon és a francia nyelvet.

Vendégetikett
Ha meghívást kap, vásároljon egy csokor virágot. De semmiképpen sem krizantém, temetésre adják. Egy csokorban páratlan számú virágnak kell lennie, de 13-nak nem. Ez szerencsétlen számnak számít a belgák körében. A virágok alternatívája lehet egy doboz csokoládé. De jobb, ha az alkoholos italokat a közeli barátoknak tartogatjuk.

Az oroszok szeretnek meghívás nélkül jönni látogatóba, de Belgiumban ezt nem javasoljuk. Még egy órával a látogatás előtti figyelmeztetés is durvaságnak számít. Az ország lakói napokat, heteket, sőt hónapokat is terveznek, így a hirtelen érkezés minden tervet elronthat. Szintén nem érdemes az utolsó pillanatban meghívni valakit színházba, biciklizni.

Esernyő nélkül sehol
Gyakran esik az eső az országban. Ez nem egy erős felhőszakadás, de még mindig kevéssé kellemes. Ezért, ha kirándul, ne felejtsen el esőkabátot vagy esernyőt hozni. Ez minden bizonnyal jól fog jönni, ha a városban sétálunk.

Üdvözöljük a panaszkodásban< br>Ha panaszokat hall a helyiektől, ne lepődjön meg. A belgák a legkisebb okon is felháborodnak: elfáradt a dal a rádióban, megint esik, késik a busz, felmentek a kenyér árai. Az emberek szeretnek az elégedetlenségi jelenségek széles skálájáról megvitatni. Készüljön fel erre.

Vásárlás vidéken
Ha Belgiumban vásárol, ne feledje, hogy a vasárnap nem a legjobb idő. Ez a nap az ország legtöbb lakosa számára szabadnapnak számít. És azokon a helyeken, ahol hétvégén dolgoznak, gyakran zsúfolásig megteltek az emberek.

Légy pontos
Ha egyeztetett időpontot, feltétlenül jöjjön időben. Az udvarias tartózkodás maximális ideje öt perc. A késés sértésnek számít.

A lustaságot és a kérkedést nem tartják nagy becsben
A belgák szeretik a szorgalmas és alázatos embereket. Azok a látogatók, akik dicsekedni kezdenek és lustálkodni kezdenek, soha nem nyerik el a helyiek tetszését. Ezért próbáld megmutatni személyiséged legjobb tulajdonságait. Másrészt Belgium lakosai nem túlozzák az anyagi gazdagságot, és mindig szépen fel vannak öltözve. Ezért ezt másoktól is elvárják.

Próbálj meg nem kritizálni
A belgák nagyon kiszolgáltatott emberek, még akkor is, ha ez valószínűtlennek tűnik. Ezért nem kell őket erősen kritizálni, de ha a megjegyzést közvetíteni kell, próbáld meg barátságosan előadni.

Óvakodj a csalóktól
Sajnos az ország tele van zsebtolvajokkal és más típusokkal csalók. A hiszékeny turisták gyakran válnak tolvajok áldozatává. Óvakodjon a zsúfolt helyektől, ne hagyja őrizetlenül a dolgokat, és ne tartsa minden pénzét egy helyen. Az egyszerű szabályok betartása segít elkerülni a kellemetlen helyzeteket ebben a csodálatos országban. A biztonság kedvéért az 1001guide.net oldalon találhat helyi útmutatókat Brüsszelben.

Próbáljon meg ne kritizálni
A belgák nagyon kiszolgáltatott emberek, még akkor is, ha ez valószínűtlennek tűnik . Ezért nem szabad erősen kritizálni őket, de ha a megjegyzést közvetíteni kell, igyekezzen barátságosan előadni.