Loading icon

Hogyan csomagoljuk be megfelelően a bőröndünket

Amikor túrázni indul, és mindent előkészít, ami a bőrönd bepakolásához szükséges, mindenekelőtt a józan ész és a logika vezérelje. A turisták nélkülözhetetlen segítője világszerte az online autófoglaló szolgáltatás. Például  Ausztriában, Csehországban egy kompakt autó átlagos bérleti költsége napi 12 euró körül lesz, a href="https://cars-scanner.hu/belgium.html">Belgium árak napi 11 eurótól kezdődnek.


Bőrönd kiválasztása
>

A bőrönd típusa és mérete az utazási programtól függ. Az üdülőhelyi nyaraláshoz kerekes bőrönd megfelelő, gyakori mozgású kirándulásokhoz pedig sporttáska vagy hátizsák a megfelelő.

1. Miben aludj 2. Mi van a szállodai szobában
3. Mit kell sétálni a szabadban
4. Mit kell menni medencébe, szaunába, strandra.
5. Személyi higiéniai cikkek.

A lista helyes összeállításához célszerű tájékozódni az utazási időszakra vonatkozó időjárás-előrejelzésről és a részletes túraprogramról.


Csomagok.


A bőröndöt általában az utastól külön mozgatják - busz vagy repülő rakterében, autó vagy taxi csomagterében, idegenek - hordárok hordják egyik helyről a másikra vagy portás. A poggyász ledobható, elveszhet, más helyre küldhető, összetéveszthető a tulajdonossal, vagy egyszerűen ellopható. Ez alapján a DDT-t soha nem szabad bőröndbe tenni: Iratok, Pénz, Telefon. Még ha eltűnik is a bőrönd, ebben az esetben mindig minimális anyagi költségekkel és erkölcsi felfordulással térhet haza.

Bőrönd csomagolása


A csomagolás fő elve, hogy ne legyen üres hely. A bőrönd nem szállíthat levegőt. A törékeny tárgyakat középre helyezik, és minden oldalról puha tárgyakkal borítják. Az aljára sűrű lapos dolgokat helyeznek el, amelyeket nem lehet tekercsekbe tekerni - kabát, nadrág, ruha. A tetejükön cserélhető cipőket helyeznek el a falak mentén. Ki kell szedni, minden tornacipőt vagy cipőt külön műanyag zacskóba kell tenni, előzőleg szorosan megpakolva apró, puha holmikkal - szorosan feltekert zoknival, pólóval, cserélhető fehérneművel. Az ilyen párnázás megőrzi a cipő alakját és helyet takarít meg.


Borotválkozási termékek, krémek, testápolók, kozmetikumok, vagy előre csomagolva speciális utazótáskába, vagy dupla műanyag zacskóba tegyük, hogy ha kezeljük, vagy kinyomjuk a poggyászunkat, a sérült tubusok ne szennyezzenek mást a tartalmukkal. .A puha ruhákat - zoknik, pólók, rövidnadrágok, tréningruha, farmer - szűk hengerek formájában feltekerjük és szorosan összecsomagoljuk, hézag nélkül. A lapos fektetés, mint a szekrénypolcokon, nem alkalmas bőröndben történő szállításra.

A dolgok összetapadnak. A legproblémásabb elem a kalap. Az alakjának megőrzéséhez a koronát puha ruhákkal kell megtölteni, a kalapot a bőrönd aljára kell helyezni, és szorosan át kell fedni más dolgokkal. A kütyü powerbankja, töltő, könyv a váróban olvasáshoz, elsősegélynyújtó készlet, tartalék szemüveg masszív tokban, a bőrönd külső zsebeibe csomagolva vagy felrakható egyéb holmik.


Becsomagolás után a bőröndöt le kell zárni és a súlyát meg kell becsülni. Abból a tényből kell kiindulni, hogy a poggyász egy ideig a kiszolgáló személyzet segítsége nélkül mozog, például egy vámellenőrzéskor. Repülővel történő utazáskor a bőrönd súlyát úgy kell lemérni, hogy az ne lépje túl a légitársaság által megengedett poggyászt. A felső és meleg ruházatot - kabátot, pulóvert - ne csomagoljuk bőröndbe, inkább öltsük magunkra költözéskor. Ez csökkenti a poggyász súlyát és térfogatát.

Családi bőrönd


Ha több családtag holmija van egy poggyászban, akkor azokat műanyag zacskókba lehet csoportosítani , így könnyebb lesz megtalálni a megfelelőt a bőrönd kipakolásánál a szobában.