Loading icon

Utazási választás: Litvánia

Litvániát tartják a Baltikum keleti részének legősibb államának. Litvániában pihenve pozitív érzelmeket és felejthetetlen benyomásokat kóstolhat meg. Élvezze az ország összes modern vívmányát, kulturális értékeit, szokásait és hagyományait, és Litvánia látnivalói minden varázsát megmutatva meglepnek. A nemzeti parkok sajátos szépsége, a gyógyító ásványvízforrások, a lágy tengeri szél és a zöldellő vidéki birtokok díszítik Litvánia csodálatos tájait.

A kényelmes utazás érdekében sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe Litvániában. A kompakt osztályú autók bérlésének átlagos költsége a vilnius repülőtéren 17 euró naponta, Kaunasban - 19 euró naponta.

< p>Ha úgy dönt, hogy ebben az országban pihen, akkor biztosan élvezheti a tengeri klímát, az ízletes konyhát, a kellemes és barátságos kommunikációt, valamint szinte mindenben a kényelmet. Így vagy úgy, egy litvániai utazás emlékezetes lesz – itt remekül fog eltölteni szabadidejét, szórakozhat és sok érdekes és új dolgot láthat.

Számos üdülőhely található ebben az országban, amelyek segítenek kikapcsolódni, kikapcsolódni, és elfelejteni mindent a világon. Ezenkívül javíthatja egészségi állapotát, javíthatja közérzetét és megszabadulhat számos betegségtől. A kiváló éghajlati viszonyok csak hozzájárulnak a nagyszerű nyaraláshoz. A romantikus Trakai, a fenséges Vilnius és az ősi Kaunas szépsége nem hagy közömbösen. A vidám és zajos Palanga pedig egyszerűen felejthetetlen benyomásokat fog okozni, amelyekre élete végéig emlékezni fog.

< p>Litvánia a balti államok legdélibb állama, szomszédai Fehéroroszország, Oroszország, Lettország és Lengyelország. A legmeglepőbb az, hogy ezt a vidéket tartják a leginkább környezetbarátnak; Kedvező légkör uralkodik itt a kikapcsolódásra és a kezelésre egyaránt.

Az állam fővárosa Vilnius, ahonnan érdemes elindulni az ország körül. Az ország legrégebbi városát, amelyet 1323-ban alapítottak, joggal nevezik az ellentétek és a barokk városának – meglepő módon ötvözi a modern kényelmi lehetőségeket és infrastruktúrát az ókori történelemmel.

< p>
Általánosságban elmondható, hogy Vilniust nem csak a legrégebbi, de a legszebb városnak is tartják Litvániában. Festői helyek, erdős dombok és tiszta tavak veszik körül. Az elmúlt évszázadok építészeti mintái, értékes kulturális emlékek, számos templom, torony és egyebek a főváros leggazdagabb történelméről szólnak. A leghíresebb műemlékek közül érdemes megemlíteni egy olyan gótikus gyöngyszemet, mint a XVII. században épült Váregyüttes, valamint a XVI. században épült Szent Anna-templom. Nem lesz felesleges felidézni, hogy Vilnius óvárosát az UNESCO műemlékévé nyilvánították.
Litvánia sok más városa is gazdag a sokszínűségben – számos történelmi emlékmű, különféle szórakozóhely, csodálatos és egyedi helyek. Ebben az állapotban biztosan talál majd elfoglaltságot a szabadidejében, maximálisan kikapcsolódhat, szórakozhat.