Loading icon

Szerbia üdülőhelyei

Szerbia ideális választás azoknak, akiknek nincs szüksége a tengerre és a strandra, azoknak, akik inkább az aktív turistanyaralást részesítik előnyben, vagy csak szeretnének egy kis szünetet tartani a nagyváros nyüzsgésétől, élvezni egy kis nyugalmat. és csendes ország. Kevesen tudják, hogy nagyon tiszta levegő, barátságos emberek, kiváló üdülőhelyek és szanatóriumok vannak, és hogy ebben a szerény államban sok város történelmi központ. Ha meg akarja látogatni ezt a csodálatos országot, akkor nehéz választás előtt áll - olyan sok hely van, amelyet minden turistának feltétlenül meg kell látogatnia. A főbbek az alábbiakban találhatók.

A kényelmes utazás érdekében sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe Szerbiában. Az autóbérlés átlagos költsége Belgrádban 15 euró naponta, a belgrádi repülőtéren a bérlés költsége megegyezik a városban, bár általában a reptéren olcsóbb a bérlés.



Kopaonik egy síközpont az ország központi részén. Ez egy hatalmas hegység, 83 km hosszú. Kopaonik régóta az egyik leghíresebb európai síterep. Itt a pályák kényelmes lejtőkkel és emelkedőkkel vannak felszerelve, ami biztosítja a síelők és snowboardosok biztonságát. Emellett a Kopaonik egy nagy nemzeti rezervátum, és emiatt vonzza a turisták figyelmét, mint attrakció.



Zlatibor szerb éghajlati üdülőhely. Belgrádhoz viszonylag közel található - mindössze 30 km-re. Zlatibor központja Kravele - Voda kisváros, ahová évente több millió turista érkezik. Természetesen azért, mert ezen az üdülőhelyen tiszta és friss a levegő, ami a déli meleg és napos éghajlattal párosul.



Belgrád az ország legnagyobb városa, ráadásul Szerbia fővárosa. Ez egy nagy történelmi központ - az egyik legnagyobb Európában. A fő látványosság az I. században épült belgrádi erőd! Egész fennállása alatt több száz támadásnak vetették alá, és több mint 40 alkalommal állították helyre. Az erődön kívül Belgrádban nagyon szép parkok, terek és építészet található. Ezért mindenesetre a turisták nagyon szeretni fogják itt.