Loading icon

Túrák Linzben, Ausztriában

Minden Európába utazónak azt tanácsoljuk, hogy fordítson különös figyelmet Ausztriára. Ez az ország híres különleges kecsességéről, kultúráinak és hagyományainak sokoldalúságáról, és gyakran egyszerűen elkábítja a turistákat.

Az előzetes autóbérlés Ausztriában is jövedelmező. Összehasonlíthatja az árakat online, és akár 70% kedvezményt is kaphat a bérleti díjból. Például egy kompakt osztályú autóbérlés Linzben közel 14 euróba kerül naponta, az innsbrucki repülőtéren pedig közel 12 euróba naponta.

< p>A harmadik legnépesebb város Linz - ez Felső-Ausztria központja, Bécstől 197 km-re található. Az ősi várost festői alacsony hegyek veszik körül, és a Duna-parton húzódik. 2009-ben Linz Európa kulturális központja lett. Ausztria szíve ebben a városban dobog, fenséges történelmi és építészeti épületek, hangulatos kocsmák és kellemes séták helyszínei őrződnek meg itt.

Az ősi város története Lentos kelta településen kezdődik, Kr.e. 15-ben . e. A rómaiak itt építették fel Lentia erődjét. A várost 799-ben kezdték Linznek nevezni, fejlődéséhez kedvező földrajzi fekvése is hozzájárult. A 15. század végén a kisvárost a Római Birodalom fővárosává nyilvánították. A Dunán átívelő híd megépítése oda vezetett, hogy Linz Európa jelentős kereskedelmi artériájává vált.

< p>

Ma Linz joggal tekinthető az ország fejlett ipari központjának; virágzik itt a kohászat, a vegyipar, az élelmiszeripar és a textilipar. A kisváros Ausztria egyik legfejlettebb városa, 4 nagy egyetem működik. Linz gazdag kulturális életéről is híres. Itt rendezik meg minden évben a Bruckner Fesztivált, az Electronic Art Fesztivált és más nemzetközi eseményeket.

Az első Linz-ismeretség a helyi lakosok legkedveltebb és legnépszerűbb hegyéről, Pestlingbergről indulhat, ahová fel lehet menni. vasút. A tetejéről egy pillantással látható a Duna partján elterülő város. Itt van a tetején a híres zarándoktemplom, a Wallfahrtskirche, amelyet még 1738-ban építettek, valamint egy egyedülálló park Európa legnagyobb kaktuszgyűjteményével. A gyerekek a mesés Expressz Sárkányon lovagolhatnak át az alagúton.

< p>

A városnéző körút szükségszerűen magában foglalja a Hauptplatz meglátogatását - ez Linz legjelentősebb tere. Itt látható a Szentháromság oszlopa, amely Isten dicsőségére épült, aki megmentette a várost a pestistől. Említésre méltó az egyedülálló régi városháza, amely gótikus stílusban épült. A turistákat érdekli a barokk stílusban épült régi katedrális és a neogótikus stílusban épült Új katedrális, melynek tornyai elérik a 135 métert.

Ha Linzben járunk, érdemes meglátogatni a linzi vár, III. Friedrich egykori rezidenciája, a művészeti múzeum, valamint a Mozart-ház, ahol a híres zenész komponálta a Linzi szimfóniát. A "Linz eredete" múzeumban sok érdekes dolgot megtudhat a régió történetéről. A híres osztrák város gyönyörű parkjaival és tereivel, egyedi építészetével mesebeli hangulatot varázsol vendégeinek.

Még az óvárosban is érdemes egy kört utazni egy élvezeti gőzösön, és mindenképp kóstolja meg a nemzeti büszkeség – a finom Linzer torta. Az ausztriai túrák nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy a felnövekvő gyerekeket megismertessék a történelemmel, és felejthetetlen benyomásokat szerezzenek nekik.