Loading icon

székesegyház Salzburgban

Salzburg székesegyháza a város egyik legimpozánsabb és leglenyűgözőbb épülete. A máig fennmaradt épület a 17. század elején épült barokk stílusban. Úgy tartják, hogy az első katedrális itt jelent meg a 8. században. Az utolsó újjáépítésre a második világháború után került sor, melynek során egy légibomba találta el a katedrálist.

Jóval az utazás előtt sok turista online foglal autót Ausztriában, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, és több látnivalót is megtekinthessen. A salzburgi repülőtéren a kompakt osztályú autók ára napi 15 eurótól kezdődik, a bécsi repülőtéren pedig kb. ugyanaz - napi 14 eurótól.


A székesegyház tornyainak magassága 81 méter, a kupola 79 méterrel emelkedik, egyidejűleg akár 10 ezer is elfér benne plébánosok. A katedrális híres márványoszlopokkal és számos szoborral díszített fényűző oltárairól, faragott erkélyeiről és elegánsan festett kupolájáról. Itt látható még egy 1321-ből származó régi font (állítólag abban keresztelték meg Mozartot) és ősi fapadok faragványokkal. A székesegyház aktív, istentiszteleteket folyamatosan itt tartanak.


A székesegyházba a belépés ingyenes, minden nap nyitva tart. A turisták látogatása a prédikációk alatt nem fogadható el. A katedrálisban gyakran adnak otthont csodálatos orgonazenei koncerteknek (ingyenes). A templomban található egy múzeum az egyházi régiségek gyűjteményével.

A katedrális a történelmi központban,
azon a helyen található, ahol a Residenzplatz átmegy a Domplatzba, a Domplatz, 1a.