Loading icon

Skandináv szépség. Mit kell látni a csodálatos Norvégiában?

Nincs kellemesebb, mint a vakációt zajos vízesések, hatalmas fjordok, hihetetlen hegyek és örök gleccserek társaságában tölteni. Nincs is jobb, mint Norvégiában nyaralni. Azonban nem csak a fenséges természet - e távoli skandináv ország szerves része - képes változatossá tenni a turisták szabadidejét. Norvégia múzeumairól, kulturális központjairól és galériáiról is híres. Így bárki találhat kedvére való elfoglaltságot és helyet.

Sok turista szívesebben veszi igénybe autóbérlési szolgáltatásokat Norvégiában. Az autóbérlés átlagos költsége Oslóban naponta 18 euró, a bergeni repülőtéren a bérlés költsége megegyezik a városban, bár általában olcsóbb a bérlés a repülőtéren.

Nincs értelme a számtalan norvég fjordról beszélni anélkül, hogy a legfontosabbakat és a legfontosabbakat említené. híres közülük - Geirangerfjord. Igen, nem büszkélkedhet széles hatókörrel és hosszúsággal, de ez egy igazán csodálatos és izgalmas hely. Fő jellemzője a festői színes táj. Elfeledett farmok és falvak, zöldellő sziklák, zajos, zúgó vízesések, amelyek gyorsan zuhannak a folyó kristálysima felszínébe - mindez tökéletesen átadja a nyugodt, zord Norvégia szellemét. De semmiképpen sem a gyönyörű kilátás szórakoztatja a turistákat. Ezenkívül a Geiranger-fjordnak szentelt múzeum is található, ahol többet megtudhat a régió történelméről és geológiájáról.

Egy másik látványosság egy másik fjord területén található. A Preikestolen-szikla egy kissé kevésbé híres Lysefjord magas és megközelíthetetlen partján található. A szószék – és így fordítják ennek a természeti emléknek a nevét – kiemelkedő és izgalmas hely. A szikla büszkén áll alig több mint hatszáz méter magasan. Hatalmas fennsíkjáról gyönyörű és varázslatos helyek láthatók. Nem csoda, hogy ez a látványosság annyira népszerű a közösségi hálózatokon. Van itt valami látnivaló.



Nem kevésbé eredeti és lenyűgöző a Hardanger-fjord. Sokan ezt a helyet Norvégia "gyümölcsöskertjének" nevezik. És ez nem meglepő, mert tavasszal valóban szó szerint belefullad a virágzás luxusába. Számos fa nyáron kezd gyümölcsöt teremni, és a fjordot mennyei hellyé változtatja. Minden ágról körte, alma, cseresznye és más finom gyümölcsök lógnak. Ezenkívül ez a látványosság híres csodálatos panorámájáról és szabadidős tevékenységeiről. A turisták nagyon jól érzik magukat a raftingon és a horgászaton.

A következő látványosság némileg eltér a fentiektől, mert az urnesi fatemplom nem a természet, hanem az ember által emelt építészeti emlék. Ez a templom majdnem kilencszáz éves. A 12. században épült templomot mindenféle legenda és titok glóriája borítja. Lakonikus alakja szerényen, de ugyanakkor nagyon szervesen beleszőtt a zord tájba. Ha a turisták a skandináv építészet remekét szeretnék látni, akkor ez a hely pontosan nekik való.

Sokkal több lenyűgöző és érdekes hely van Norvégiában. Az ország egyik fővárosa, Oslo paloták és múzeumok elképesztő gyűjteményével büszkélkedhet. A természet és a kultúra hihetetlenül összekapcsolódik egymással. És ez az, amiért feltétlenül látogassa meg ezt a hideg skandináv szépséget.