Loading icon

Athén - egy különleges görög város történelmi örökséggel

A görög főváros lenyűgöző történelmi és kulturális örökségével, és a világon egyetlen város sem képes ilyen élénk benyomást kelteni. Athén egy különleges város gazdag múlttal és lenyűgöző bizonyítékokkal egy ősi civilizációról, amely a világdemokrácia kialakulásához vezetett. Ez a hely a jólét kezdete és egy ősi kultúra születése – az Akropolisz, amely a világ legnépszerűbb helye a legtöbb turistával.
A kényelmes utazás érdekében sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe Görögország. Az autóbérlés átlagos költsége Athénban naponta 17 euró, a heraklioni repülőtéren a bérlés költsége megegyezik a városban, bár általában a reptéren bérelni olcsóbb.


Athént Attika legjobb strandjai veszik körül. Athén legnépszerűbb strandjai az 1001 strandon.
Vonzó Athén – kiterjedt terület a turisták számára
Athén az ókorban nagy jelentőségű szent város volt. Az olimpiai játékok óta a város utcái és negyedei átalakultak az új modern épületek megjelenésével és új múzeumok megnyitásával. Az Akropolisz metróvonalának építése során fontos régészeti leletekre bukkantak, amelyek szép mintázatú és rajzos, ügyesen megalkotott edények ősi mintáit képviselik. A modern metró jól felszerelt termében csodálatos múzeumot hoztak létre az ásatások során talált kiállításokkal. A történelmi központban történelmi emlékek találhatók, amelyek közül az Akropolisz nyugati részén található fenséges Héphaisztosz-templom külön figyelmet érdemel. A legrégebbi épület megőrizte megjelenését, és impozáns márványoszlopok komplexumával és az ősi legendákból származó népi hősök ügyes képeivel nyűgöz le. A görög fővárost elbűvöli Plaka ősi lakónegyede utcák labirintusával és több ezer lépcsőházzal, amelyeket romantikus sétákra terveztek virágos udvarokkal rendelkező ősi házak között. Ez a hely tele van ősi romokkal és bizánci stílusú templomokkal, amelyek különleges régi ízt hoznak a nyüzsgő modern utcákba, ahol sok szép étterem, múzeum és éjszakai klub található. A Népművészeti Múzeum a negyed keleti részén található, termeiben nemzeti témájú gyűjteményeket mutat be. Az Anafiotika Plaka igazi gyöngyszeme titokzatos szűk sikátorokkal és zsákutcás járatokkal, melyeket gyönyörű és virágzó pavilonok díszítenek. Athén egy ősi civilizáció szíve, híres meleg tengerével, amely a világ minden tájáról vonzza az utazókat.

A város nevezetességei
• Az athéni Akropolisz egy monumentális ősi építményekből álló komplexum, amely hasonló a fenséges templomok és erődítmények maradványaihoz. A civilizáció erejének bizonyítéka egy sziklás dombon emelkedik, és a legnépszerűbb turisztikai jelentőségű hely. A szent hely az oszlopok pompájával és az ókori stílus eleganciájával vonz, amely az ókori romokban tükröződik, és egy alapos rekonstrukción megy keresztül. A legtöbb turista elképesztő érzéseket él át, amikor a város modern részéből megérkezik az ókori Akropoliszhoz, amely őrzi a múlt lenyomatait.

• Parthenon – egy gyönyörű fehér márványtemplom, amelyet Athéné Parthenosz istennő tiszteletére építettek. Az ősi épület egy építészeti remekmű, amely a művészi készség és a szobrászati ​​tökéletesség kombinációjával készült. A szent templom építészete a vonalak eleganciáját és a tökéletes formák harmóniáját tartalmazza az ügyes díszítés ismétlődő részleteiben. A fenséges oszlopok és gyönyörű szobrok különleges, régi bájjal ámulatba ejtenek.

• Az Atticus Herodes Odeon egy történelmi emlékmű, amely megőrizte egy ősi amfiteátrum megjelenését, amely fenséges színpaddal és szabadtéri előadóteremmel rendelkezik. Az építészeti csoda monumentális formáival és léptékének nagyszerűségével üt meg. Az ódon épületnek nincs tetője, de ez nem változtat a megőrzött megjelenés varázsán az ókor lenyűgöző vonásaival. Ez az egyedülálló hely nagy kulturális jelentőséggel bír az itt megrendezett élénk előadások és fesztiválok miatt.

Görögország fővárosa a múltban számos diadalt és tragédiát élt át, virágzott a béke idején, és az építészet és a művészet remekeit hozta létre. Athén utcái megőrizték egy ősi részét a gazdag történelem nagyszerűségének, ahol az idő mintha megállt volna márványpompában.