Loading icon

Utazás Athénba: élő riport. Napfényes Athén

Reggel Athén központjába mentünk az Akropolisz metróállomáshoz. Megvizsgáltuk az Olimpiai Zeusz-templom romjait, csak oszlopok maradtak meg belőle, de egy időben ez az épület igen jelentős volt. A közelben található Hadrianus római császár boltíve. Az ásatások nyomai mindenütt láthatóak. Meg kell jegyezni, hogy az emlékművek közelében nincs kereskedés és nincs grillezés, de Jaltában, közvetlenül a Livadia palota falainál vannak bódék, ahol különféle szuvenír hülyeségeket kínálnak.

Azok, akik szeretnek autóval utazni, általában előre online foglalnak autót Görögországban. Az athéni repülőtéren egy kompakt autó bérlése napi 16 eurótól, a heraklioni repülőtéren pedig valamivel drágábban - 18 euró naponta. Az árak az évszaktól, az autóosztálytól és a kölcsönzési időszaktól függően változhatnak.

< p>Az épületben van egy étterem a királyi szolgák számára. De a görögöknek eszébe sem jut cseburekeket sütni a Parthenon közelében, hála istennek. Az Akropolisz állomás, a Plaka negyed bevásárlóutcái közelében itt vásárolhatunk különféle típusú és méretű amforákat, görög istenek figuráit, természetes szivacsokat, olívaolajat és még sok mást. A görögök azt javasolják, hogy kenjük be a hajunkat olívaolajjal, de adhatunk más összetevőket is az olívaolajhoz.

< p>

Ahhoz, hogy haja egészséges, fényes és bolyhos legyen, rendszeresen ápolnia kell. Nem kell drágának lennie, minden hozzávalót megtalálsz a konyhádban, amivel kényezteted a hajad. A házi készítésű hajmaszkok a legkülönfélébb összetételűek lehetnek, de az eredmény megtekintéséhez rendszeresen fel kell használni őket. Ha van otthon banánunk, villával törjük péppé, adjunk hozzá egy kanál mézet és egy tojássárgáját. Vigye fel a keveréket a hajára, csavarja be egy törülközővel, és egy óra múlva öblítse le samponnal.

< p>
Egyébként vissza Athénba. Délután a Plaka látogatása után pihennem kellett, így alig tíz perccel zárás előtt érkeztünk meg a Keramikos Múzeumba, a múzeum pontosan tizenhét órakor zár - a szieszta az szieszta, és itt nem különösebben szokás feldolgozni. A Plaka és Monastiraki szuveníreket azonban késő estig árulják.