Loading icon

EGYESÜLT ÁLLAMOK. Mi vonzza a turistákat Alaszkába?

Annak ellenére, hogy ez az állam a legnagyobb, mindössze 730 ezer ember él ilyen hatalmas területen. Alaszka lakosságszámát tekintve az utolsó helyen áll a többi állam között, ennek oka a kedvezőtlen időjárási viszonyok lehetnek. Ugyanakkor a turizmus folyamatosan fejlődik. A külföldi turisták száma sokszorosan meghaladja az élő helyi lakosságot. Sok turista érkezik Európából.
Sok turista inkább az USA-ban veszi igénybe az autókölcsönzési szolgáltatásokat. Az autóbérlés átlagos költsége a JFK repülőtéren napi 17 euró, a Las Vegas-i repülőtéren - 18 euró naponta.
Az Alaszkába látogatók szokatlan szórakozásai közé tartozik a kutyaszánozás a gleccsereken. Az extrém turisták számára is megfelelőek olyan szórakozási lehetőségek, mint a kajakozás, rafting, sziklamászás, hegymászás és hegyi kerékpározás.
Alaszka fő jellemzője a szubarktikus festői természet és a vadon élő állatok. Mindez látható a különböző nemzeti parkokban, például:
1. Az Északi-sark kapui (Az Északi-sark kapui).
2. Wrangell (Rangel St. Elias).
3. Gleccser-öböl (Gleccser-öböl).
4. Denali (Denali).
5. Katmai (Katmai).
6. Kenai Fjords (Kenai Fjords).
7. Kobuk-völgy (Kobuk-völgy).
8. Lake Clark (Lake Clark).
A leghíresebb a Denali Nemzeti Park. Területén található a legmagasabb hegy, a McKinley, valamint a híres Kahiltna gleccser.
Anchorage
Anchorage városát az alaszkai nyaralók kedvenc helyének nevezhetjük. Ez az állam legnagyobb városa, és kényelmes kiindulópont Alaszka különféle rezervátumainak és parkjainak. Ezenkívül Anchorage-ban lehetősége van meglátni az északi fényt. Egyes szállodák speciális "északvilágítási ébresztő" szolgáltatással is rendelkeznek (a személyzet fel tudja ébreszteni, amikor elindul).



Juneau
Alaszka állam fővárosa Juneau. A települést az aranybányászat megkezdése után alapították. Mivel erre a pontra nincsenek utak lefektetve, Juneau csak vízen érhető el tengerjáró hajókkal vagy helikopterekkel. Egy nap alatt a tengerjáró hajók körülbelül 10 000 turistát tudnak hozni. Juneau fő attrakciója a Mendelhall-gleccser, amely néhány kilométerre található, és csak töredéke a hatalmas Juneau-jégmezőnek. Hossza 12 kilométer. A gleccserhez való kirándulások egész évben elérhetők. Nyáron 8-19:30-ig látogathatják a gleccsert az érdeklődők. A gleccser hajóval vagy helikopterrel közelíthető meg.
A Mundenhall-tó közelében van egy vendégközpont, amely információkat nyújt a gleccserekről. És egy nagy átlátszó üvegen keresztül ránézhet az egyik gleccserere, amely a tó mögött található.

A város virágzik az ajándék totemek, ékszerek, a Tlingit (Alaszkában élő indián nép) szimbólumait ábrázoló pólók árusításán is. Juneau városának egyik híres helye az Alaszkai Állami Múzeum. , amely az aranybányászat idejéhez kapcsolódó történelmi gizmák nagy gyűjteményét tartalmazza. Ezenkívül itt találhat különféle ősi leleteket és Alaszka lakóinak műtárgyait.
Végül
Az éjféli nap földje egyaránt vonzó lesz az esztéta fotósoknak, valamint a történelem és a kalandok szerelmeseinek.