Loading icon

Nagy-Britannia – négy ország egy nyaralásban!

Ma a nagy-britanniai kirándulások lehetővé teszik a királyság összes országának rövid időn belüli meglátogatását: Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest.

Sok turista már jóval az utazás előtt online foglal autót az Egyesült Királyságban, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, több látnivalót láthasson, és ne a kirándulócsoportoktól függjön. A Heathrow repülőtéren egy kompakt osztályú autó napi 15 eurótól kezdődik, a gatwicki repülőtéren a költség kb. ugyanaz – napi 14 eurótól.


Anglia
Minden Nagy-Britanniába irányuló városnéző túra Londonon keresztül megy, a fővárosban érdemes megnézni a Tower Bridge-et, a Big Bent, a Westminster Abbey-t, és csak sétálni a régi és modern utcákon. Bath és római fürdői érdekesek Nyugat-Angliában, míg a Lake District jó hely egy pihentető nyaraláshoz. Lehetetlen nem ellátogatni a titokzatos Stonehenge-be, amelynek koráról és céljáról világszerte vitatkoznak a tudósok.



Skócia

Nincs olyan második ország, mint Skócia, és a Nagy-Britanniába irányuló kirándulások igyekeznek megmutatni a turistáknak ennek a régiónak a szépségét. Edinburgh a főváros és egy nagyon régi város, csodálatos palotákkal, amelyek gyönyörködtetik a szemet. Skócia tavai a legtitokzatosabb, de mégis legszebb részei. Sokan még mindig azt hiszik, hogy a Loch Ness valóban egy szörnyű szörnyeteget rejt a mélyében, amelyet a helyiek szeretettel Nessie-nek hívnak.

Észak-Írország

A zöld szemű emberek és a vörös- hajú manók, akik egy cserép aranyat rejtenek a szivárvány végén – ilyenné vált Észak-Írország a turisták számára. Nagy-Britanniába rendelt városnéző túrák után érdemes megállni a mintegy öt évezredes múltra visszatekintő Dublinban, amint az utcákon sétálva és nagyon régi épületek megtekintésekor is meglátszik. Dublintól nem messze, nyílt területen emelkedik a New Grange, amely még az egyiptomi piramisoknál is régebbi. Ez a hatalmas halom arról nevezetes, hogy a téli napforduló idején főfolyosóját teljesen megvilágítják a napsugarak, csodálatos díszt tárva elénk.



Wales

Wales egész területe egy nemzeti park, van itt minden, és homokos öblök, és hegyláncok, zöld rétek és gyönyörű tavak . Egyesült Királyságbeli városnéző túráinkon számos gyönyörű kastélyt tekinthet meg, például Bryn Brast, amelynek parkjában egy igazi vízesés zuhan festői módon.
Bárhol tartózkodnak is a turisták Nagy-Britanniában, mindenhonnan gyönyörű kilátás nyílik a természetre, amely változatlan marad több ezer ember számára. évekig, a városokban pedig mintha kontrasztként forogna az élet, és őrült tempóban halad.