Loading icon

Délnyugat-Anglia és Stonehenge

Ezek többnyire vidéki területek, olyannyira elrejtve az ország nyugati részén, hogy London vonzereje itt nem érződik. A piacterekkel és templomokkal rendelkező városok mindenhol szétszórtak. Délnyugat-Anglia tengerpartja geológiai szempontból a legősibb. A régió legnagyobb városai Bristol (északon) és Plymouth (déli). A vidék virágzó városoknak ad otthont, amelyek közül néhány a Római Birodalom idejéből származik. És még korábban is éltek itt primitív törzsek, történelmi örökségük a Salisbury-síkságon található Stonehenge és Avebury csodálatos műemlékei.

< p>A kényelmes utazás érdekében sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe az Egyesült Királyságban. Az autóbérlés átlagos költsége a Heathrow repülőtéren napi 15 euró, az edinburgh-i repülőtéren a bérlés költsége közel a ugyanaz – napi 14 eurótól.

Anglia "messzi" nyugati részét a kelták lakták, akik idegen földrajzi nevekkel hagyták el Cornwallt. Itt volt a VI. Megszületett Arthur király legendája. Háromszáz évvel később egy új ország, Anglia nőtt ki Alfred wessexi uralmából. Alfréd király, miután sereget gyűjtött, legyőzte a dánokat a Somerset-alföld szívében. Tovább nyugatra Devon termékeny vörös földjei fekszenek, mintha két hatalmas hegység – Exmoor és Dartmoor – boncolná szét. Már tájképük is képet ad a helyi táj szépségéről, amely teljes erővel feltárul Cornwall partjaihoz közeledve. Stonehenge Salisburytől 14 km-re északra található egy ősi kőépítmény - Stonehenge.

< p>Európa leghíresebb őskori műemléke szerepel az UNESCO Világörökség listáján. A régészek évek óta vitatkoznak a komplexum rendeltetéséről. A változatok változatosak: a Stonehenge-nek a napimádásra és áldozatokra való felhasználásának elméletétől a kövek csillagászati ​​jelentőségének hipotéziséig, amelyek egy óriási naptár. A kőépítmény láthatóan szakaszosan épült. Az egész Kr.e. 3000 körül kezdődött. pl., amikor a külső védőakna és árok készült.

< p>
A gyűrűn belül a következő évezred során mészkő építményeket emeltek. A sziklák a Marlborough Downs-i krétakőbányákból „jönnek”, a trilitek kék tömbjei, hatalmas boltívek pedig messziről „érkeztek” – a dél-walesi Preseli városából. A híres őskori emlékmű boltozataihoz való hozzáférés szigorú korlátozása ellenére Stonehenge továbbra is rejtélyes hely. Úgy tartják, hogy a kövek gyógyító erőt árasztanak, és a régi időkben és ma is több százan igyekeznek ide eljutni a nyári napforduló napjain.