Loading icon

A legjobb látnivalók Sydneyben

Sydney Ausztrália legnagyobb és leghíresebb városa. 1788-ban alapították Új-Dél-Walesben a britek büntető gyarmataként. Jelenleg az ország legfontosabb politikai, kulturális, kereskedelmi és gazdasági központja, a római katolikus és anglikán egyházak érseki székhelye. Ausztrália egyik leggyorsabban növekvő városa. Ha izgalmas Sydney-i utazást tervez a közeljövőben, akkor érdemes megismerkednie azokkal az érdekes helyekkel, amelyeket minden turistának meg kell látogatnia.

Jóval az utazás előtt sok turista foglal autót Ausztrália online, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, több látnivalót tekintsen meg, és ne függjön a túracsoportoktól. A Sydney repülőtéren a kompakt osztályú autók ára napi 15 eurótól kezdődik, a Perth repülőtéren pedig kb. ugyanaz - napi 14 eurótól.

Sydney-i Operaház
Ez egy nemzetközileg elismert gyönyörű épület kagyló alakú tetővel. Építése 1957-ben kezdődött és tizenhat évig tartott. Minden turistának mindenképpen meg kell néznie legalább egy előadást ebben a színházban. Ha az opera nem tartozik az érdeklődési körbe, akkor legalább egy kis időt eltölthet benne - csak pihenjen és üljön be egy étterembe.


Harbour Bridge - Harbour Bridge

A világ egyik legnagyobb hídjaként tartják számon. Az operából látszik. Ennek a csodálatos hídnak a formája egy fogasra emlékeztet, ezért innen származik a közönséges neve, a fogas. Messziről megcsodálhatod, lovagolhatsz rajta, vagy felmászhatsz az íve (íve) tetejére. Az utolsó lehetőség a legvonzóbb, mert ennek köszönhetően felejthetetlen élményben lehet része.

Sydney Tower

A kilátó, ahonnan megcsodálhatja a város panorámáját, a város legmagasabb épülete. Vannak éttermek, amelyek lassan fordulnak, és kiváló lehetőséget biztosítanak a gyönyörű kilátás megszerzésére a finom és ízletes ételek egymást követő elfogyasztása között.


Kék hegyek

A hegycsoport neve a kék színű eukaliptusz bokrok "szárnyaló" olajából származik. Ezt a helyet minden olyan utazónak ajánljuk, aki értékeli a hegyeket. Az egyik csúcs megmászása garantálja a lélegzetelállító kilátást.

Bondi Beach

Egy ilyen zsúfolt és elbűvölő helyet a tengerparti napozás lelkes szerelmeseinek ajánljuk - esztétikai értéke miatt. Ez a leghíresebb strand egész Ausztráliában. Neve az őslakosok nyelvéből származik, jelentése "a hullámok becsapódása által okozott zaj".