Loading icon

A leghíresebb múzeumok Brüsszelben és Amszterdamban

Vannak, akik nem szeretnek túl sokáig maradni, és igyekeznek változatosabbá tenni külföldi utazásaikat. Nagyszerű lehetőség, ha két országban foglalunk túrát, például Belgiumba és Hollandiába.

Akik szeretnek autóval utazni, általában Belgiumban< foglalnak autót. /a> online előre. A Charleroi Brussels településen egy kompakt autó bérlése napi 18 eurótól, a zaventemi repülőtéren pedig valamivel drágábban – től 21 euró naponta. Az árak az évszaktól, az autóosztálytól és a kölcsönzési időszaktól függően változhatnak.

Brüsszel, Belgium fővárosa a középkor óta ismert. A Királyi Múzeumok leggazdagabb gyűjteményének köszönhetően a város ma Európa legnagyobb kulturális központjaként ismert. A Szépművészeti Múzeum kiállítása Rembrandt, Brueghel, Rubens és sok más nagyszerű festő festményeit tartalmazza. A Modern Művészetek Múzeuma viszonylag fiatal – még nem múlt el 30 éves, de gyűjteménye is érdemes megcsodálni, hiszen kortárs belga művészek és világhírű festők képei egyaránt megtalálhatók benne: Rene Magritte, Marcel Bruthaers, Marc Chagall, Andy Warhol.

Más nagyvárosi múzeumok sem kevésbé híresek: a Királyi Természettudományi Intézet kiállítása a bolygón évmilliókkal ezelőtt lakott gigantikus növényevő gyíkok csontvázait mutatja be. A hangszermúzeum pedig Európa legnagyobb különféle hangszergyűjteményével büszkélkedhet, melynek száma már régóta meghaladja a 6 ezret. Vonzza a város és a csokimúzeum vendégeinek figyelmét. Figyelemre méltó, hogy a múzeumba való belépés és a különféle kiállítások kóstolása teljesen ingyenes.

Amszterdam nem sokkal marad el Brüsszeltől a híres múzeumok számát tekintve. Hollandia fővárosának leglátogatottabb múzeuma a Rijksmuseum. Egy csendes, hangulatos sarokban található, az óváros egyik csatornájának partján. A múzeumot egykor Bonaparte Napóleon testvére, Louis Bonaparte alapította. Ma Hollandia aranykorának mestereinek leggazdagabb festménygyűjteményét tartalmazza, amelynek nincs analógja. De számos országból érkeznek ide turisták, nem csak azért, hogy megnézzék Vermeer, Pieter de Hooch, Frans Hals és sok más mester munkáit, hanem hogy megcsodálják Rembrandt egyik itt bemutatott művét, az Éjjeli őrséget.



A látogatottság tekintetében a második helyet a híres Rijksmuseum után egy szerény ház foglalja el a Princesgracht utcában, a 263. szám alatt. A háború alatt egy zsidó lány, akinek nevét ma már az egész világ ismeri, Anne Frank, családjával együtt elbújt benne a német megszállók elől. Naplóját mára számos nyelvre lefordították, és a ház ma már nemcsak múzeum, hanem a holokauszt kutatásának kutatóközpontja is. Kétségtelenül minden Amszterdamba látogató turista nem tehet mást, mint a Madame Tussauds. Kiállítása több részből áll: események és utcaképek az aranykor híres személyiségeinek életéből, egy horror szobája és a hírességek csarnoka.