GYIK (Gyakran ismételt kérdések)

Kötelező nemzetközi jogosítvánnyal rendelkeznem?

A közúti közlekedésről szóló bécsi egyezmény keretében a tagországok a nemzetek vezetői engedélyét nemzetköziként ismerik el, így nem szükséges beszereznie egyet.

Az országok listája az 1968-as bécsi egyezményben foglaltak szerint: Ausztria, Bahama-szigetek, Bahrein, Fehéroroszország, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Brazília, Egyesült Királyság, Magyarország, Venezuela, Guyana, Ghána, Németország, Görögország, Grúzia, Dánia, Zaire, Zimbabwe, Izrael, Indonézia, Irán, Spanyolország, Olaszország, Kazahsztán, Costa Rica, Elefántcsontpart, Kuba, Kuvait, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Marokkó, Mexikó, Monaco, Niger, Norvégia, Pakisztán, Lengyelország, Portugália, Koreai Köztársaság, Moldovai Köztársaság, Oroszország, Románia, San Marino, Seychelle-szigetek, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tádzsikisztán, Thaiföld, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Ukrajna, Uruguay, Fülöp-szigetek, Finnország, Franciaország, Horvátország, Közép-afrikai Köztársaság, Cseh Köztársaság, Chile, Svájc, Svédország, Ecuador, Észtország, Dél-Afrika, Jugoszlávia.

Tovább információért látogasson el a Wikipedia.org-ra: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Driving_Permit

A dokumentum teljes szövege elérhető az unece.org weboldalon a 6. mellék, 61. oldal a vezetői engedélyekről.

FIGYELEM! Ha a tájékoztatóban a nemzetközi jogosítvány követelményként szerepel, és nem rendelkezik ilyen jogosítvánnyal a kölcsönző cég elutasíthatja az autó átadását és büntetésre is számíthat (Attól függetlenül, hogy a nemzeti jogosítvány elfogadott az adott országban). Javasoljuk, hogy nyomtassa ki a bécsi egyezményt angolul és vigye magával, hogy elkerülhesse a kölcsönzőnél ért kellemetlenségeket. Más országokban megkaphatja az autót a nemzeti jogosítványa felmutatásával, de ajánlatos beszerezni egy nemzetközi jogosítványt, hogy elkerülje a bajt a kölcsönző céggel vagy a helyi rendőrséggel. Enélkül a saját felelősségére kölcsönöz.

Mik a 21 éves kor alattiak autókölcsönzői feltételei?

Általánosságban vége a kölcsönzői szolgáltatások csak 21 éves kor felett vehetők igénybe. Néhány partnerünk már 19 éves kortól engedélyezi a kölcsönzést, de külön díj ellenében. A "fiatal sofőr" különdíja a kölcsönzési feltételekben olvasható (ár részletei).

Lehetséges egy napnál kevesebb időre kölcsönözni?

A legkevesebb kölcsönzési idő 24 óra. Hamarabb is leadhatja az autót, de ez egyáltalán nem befolyásolja a kölcsönzés árát; a teljes napot ki kell fizetni.

Hol található a kiválasztott kölcsönző cég irodája?

Ha a repülőtéren tervezi felvenni az autót, ügyeljen a kölcsönző cég címének helyére. Ha a repülőtéren tervezi felvenni az autót, a keresési eredmény "a terminálban" lesz. Ha az iroda a reptéren kívül van, a keresési eredmény a "reptéri járat" lesz. A reptéri járat mindig ingyenes és közvetlenül a kölcsönző cég biztosítja. Általában az iroda nincs 5 percnél távolabb a reptértől. A helyi iroda címe és telefonszáma mindenképpen jelölésre került a tájékoztatóban.

Mi a teendő, ha a bérelt autót határidő előtt tervezem visszaadni?

Az általános feltételek a következők: a napi kölcsönzői díj 60%-a fizetendő, ha az autót a kölcsönzési határidő után 12 órával adja vissza. Ha a kölcsönzési határidőt meghaladó 12 óra után adja vissza az autót, akkor az egész napos díj fizetendő. Továbbá értesítenie kell minket a késésről. Ha nem értesít minket a késésről, a kölcsönző cég vészhelyzeti intézkedéseket kezdeményezhet (pl.: elkezdi köröztetni az autót). Próbáljon meg előre számolni a kölcsönzés idejével.

Elvesztettem a foglalási számom és utalványom. Mit tegyek?

Ne aggódjon! Lépjen kapcsolatba a kezelővel emailben vagy telefonon és küldeni fog Önnek egy másolatot az utalványáról és helyreállítja a foglalási számát. support@cars-scanner.com +36 80088058

Módosíthatom/lemondhatom a foglalásom?

A lemondási űrlap megtalálható a weboldalunkon. A lemondásra a következő általános feltételek vonatkoznak:  

  • 24 órás ingyenes lemondás a kölcsönzés megkezdése előtt  
  • 50 eurós díj a 24 órán belüli lemondás esetén  
  • A teljes kölcsönzési összeg fizetendő, ha a foglalás napján mondja le megrendelését.  

Vegye figyelembe, hogy egyes különleges ajánlatok módosíthatnak a lemondási szabályokon; figyelmesen olvassa el a felhasználási feltételeket a jól megtervezett kirándulásért. "

Mennyi üzemanyag lesz a kölcsönzött autóban?

Általában a kölcsönzött autó teli tankkal kerül átadásra minden országban és ugyanígy is kell visszaadni. A hiányzó üzemanyagot ki kell fizetni a kölcsönzőnek az általa meghatározott áron.

Mi a különbség a cars-scanner.hu és már autó brókerek között?

A vezető multinacionális cégekkel vagyunk szerződésben, mint a EuropCar, SIXT, Budget, Dollar, Avis, Alamo, Thrifty, Hertz, National és más nemzeti autókölcsönző cégekkel, akik a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtják.

A Cars-scanner legalább 3-4 szolgáltatóval van kapcsolatban minden városban.

Az elemzőrendszerünk folyamatosan figyeli a legnagyobb autókölcsönző cégek árait világszerte, hogy garantáltan a legjobb árat biztosíthassuk ügyfeleink részére. A call-centerünk napi 24 órában elérhető és teljeskörű segítséget nyújt a foglalás és autókölcsönzés ügyintézésében.

A weboldalunk teljeskörű információval szolgál az ügyfeleknek a jövőbeli autóbérléssel kapcsolatban.

Munkaidőn kívül is megkaphatom az autót?

Igen. De tartsa észben, hogy az autókölcsönző cég ezért további díjat számolhat fel.

Az autó visszaadása munkaidőn kívül.

Ha az autót a reptéren adja vissza, parkolja le az autókölcsönző parkolójában és tegye a kulcsokat a "FOR KEYS" feliratú dobozba.

Mennyire gyorsan kerül feloldásra a biztonsági letétem?

A biztonsági letét feloldása és visszautalása a kölcsönző cég feltételei szerint történik és általában 30 munkanapot vesz igénybe. Annak biztosítása érdekében, hogy a biztonsági letét a lehető leghamarabb feloldásra kerüljön, lépjen kapcsolatba a bankjával. Kapcsolatba léphet a cég irodájával is ahol az autót bérelte.

Fedezet felhasználási feltételek. A franchise mérete. Biztonsági letét

A kölcsönzés teljes kényelmének biztosítása érdekében mindig a teljeskörű biztosítás ajánljuk. Ezt megkötheti a weboldalunkon vagy közvetlenül a kölcsönző cég irodájában.

Minden autónak megvannak a saját tulajdonságai, amelyek említésre kerülnek a biztosítási dokumentumban. Figyelmesen olvassa végig a biztosítás fedezeti részét, hogy ne érhesse meglepetés. Példa:

Milyen kártyákat fogad el fizetésre a cars-scanner?

Használhat bank- és hitelkártyát – VISA, MasterCard, Delta, és American Express – a foglalásának előre fizetéséhez.

Ügyeljen a "fizetési mód" részre a kölcsönzési feltételeknél. Egyes esetekben a sofőr hitelkártyájára van szükség az autó átvételekor. Jobb, ha tudja, hogy a bankkártyák nagy része 0 hitelkerettel rendelkező hitelkártya. Ilyen, pozitív egyenleggel rendelkező kártya megfelelő lehet a biztonsági letét lekötésére. Annak kiderítése érdekében, bank- vagy hitelkártyával rendelkezik-e, küldje el nekünk az utolsó hat számjegyét vagy lépjen kapcsolatba közvetlenül a bankjával.